קונצרט חזנות ביפנית, יש דבר כזה?

דביר שפיגל והמקויה - צילום: תומר פלד

הקהל הרב שמילא את מרכז ברודט בתל אביב במוצאי שבת חנוכה האחרון שפשף את עיניו בתדהמה. קבוצת אנשים בעלי מראה יפני נכחה באולם. האם דביר שפיגל ולהקת 'בעלמא' הולכים לשיר ולנגן ביפנית? – תהו לעצמם.

תוך כדי המופע, התעלומה באה אט אט על פתרונה. מדובר בחברי כת המקויה המתגוררים בישראל, המאמינים כי התקבצות עם ישראל בארצו, היא תחילתה של הגאולה, ומשכך – הם באים לתמוך ולהתחבר למוסיקה יהודית איכותית.

הקשר בין דביר שפיגל ולהקת 'בעלמא' לבין חברי כת המקויה היפנית, החל לא מזמן במופע קרליבך השנתי בתל אביב, אותו מפיק שפיגל זו שנה שנייה ברציפות. במופע השנה נטלו חלק הזמר הקרליבכי יצחק מילר והזמר הישראלי חנן יובל. האחרון הוא זה שגילה בפניהם את סוד קסמה של המוסיקה הייחודית של שפיגל ומאז החוט המשולש לא במהרה ינתק.

הפרויקט המרתק של שפיגל – חידוש שנמצא ערב השקתו, עורר את סקרנותם באופן מיוחד, כמו גם ההשמעות הרבות לשיריו וביום השבת ולפיכך – בהם נתקלו בשלל כלי התקשורת השונים בזמן שהותם בארץ.

שפיגל עצמו מברך על הנוכחות היפנית באולם ומקווה שעם ישראל תמיד יהיה אור לגויים וישפיע עליהם רק טוב, כשהוא מציין שהאלבום החדש חידוש המכיל יצירות חזנות בעיבודי רוק מרתקים, צפוי לראות אור אי"ה בשבועות הקרובים.

גלריית תמונות מהאירוע, צילומים: תומר פלד.

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

מיטב השמות חוברים לפרוייקט חדש "סוכות אויפן סטייג'"

בפרוייקט משתתפים: שמוליק קליין, שמחה בירנהאק, יענקי אויש, שימי קפלן, שיעלה רוט, מנדי רוט ומוישי הולצמן, יחד עם מקהלת רוממו, ובעיבוד מוזיקלי של מוישי יאקאב

להאזנה ←
שירים חסידיים

חיים דייטש ויידל’ה אלטר מגישים:"הייליגע אבות"

המעבדים חיים ויידל’ה ממשיכים בשיתוף פעולה השני והפעם עם הסינגל "הייליגע אבות". מתוך מטרה לאחד בין סגנונות המוזיקה של השניים, ולהביא תוצר מיוחד חדשני ונוגע כאחד, כשעל המילים והלחן יידל’ה, והקולות והעיבוד המהודק של השניים יחד.

להאזנה ←