יעלה אלישבע מגישה: היכל הניגון, כעת בביצוע זמרים

יעלה אלישבע - היכל הניגון בביצוע זמרים

לפני שלוש שנים וקצת, בחג החנוכה תשס"ט, הוציאה הזמרת יעלה אלישבע את אלבום הבכורה שלה – היכל הניגון. היה זה ממש נס גלוי כי מעולם לפני כן היא לא ניגנה, הלחינה ובוודאי שלא עסקה בעיבודים מוזיקאליים. האלבום זכה לביקורות נפלאות, אולם בשל העובדה שיעלה אלישבע היא זמרת שחזרה בתשובה ושרה לנשים בלבד, האלבום לא זכה לחשיפה מספקת היות וקהל היעד שהוגדר – היה מצומצם למדי.

המטרה שהאלבום יגיע ללב כל החפצים לשמוע, לא נתנה ליעלה אלישבע מנוח. לאחר שנה וחצי של חיפושים אחרי הזמרים המתאימים, יוצא כעת האלבום בגרסא חדשה, הפעם בביצוע של זמרים מוכרים וטובים: אהרן רזאל, אילן דמרי, גד אלבז, ישי לפידות, נתנאל מלייב ואביחי פז גרינוולד.

חשוב לציין כי הזמרים באלבום הוקלטו על הפלייבקים של האלבום המקורי, הזמרים התמודדו בצורה מפליאה עם הסולמות הגבוהים והלחנים המורכבים והיחודיים של יעלה אלישבע. הם עשו זאת בכשרון רב, והתוצאה קסומה.

האלבום היכל הניגון הוא שילוב של מזרח ומערב שכולו תפילה, הודיה וחיפוש קרבת השם, והוא מעין מסע רוחני לתוך הנשמה, המלווה במוסיקה ייחודית, מקורית ושמימית. לידתו של האלבום התרחשה כאשר נסעה יעלה אלישבע לפני למעלה משש שנים, לקבריהם של הבעל שם טוב ורבי נחמן מברסלב, שם הרגישה שממש נפתח לה פתח ל"היכל הניגון", משם, הלחנים, העיבודים וחלק מהמילים כבר פשוט זרמו ממנה הלאה עד להפקת האלבום הראשון לפני 3 שנים וכעת גם לגרסא המחודשת המובצעת בצורה שונה ומפתיעה ביותר.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'טוב להודות' בביצוע אהרן רזאל מתוך האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2012/01/razel-tovlehodot.mp3|titles=אהרן רזאל – טוב להודות]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

משה זרצקי בשיר ווקאלי מרגש: "היה נא קרוב"

השיר "הֱיֵה נָא קָרוֹב", הסינגל השמיני של זרצקי שיוצא כעת לראשונה בגרסה ווקאלית – מולחן על מילות תפילת "עֲנֵנוּ" הנאמרת בעת תענית ציבור, תפילה המבקשת מענה בשעת מצוקה

להאזנה ←
שירים חסידיים

איציק פאמפ ושלוימל'ה קרישבסקי בביצוע מצמרר ל"אני מאמין"

הקלידן איציק פאמפ והזמר שלוימל'ה קרישבסקי משיקים ביצוע חדש ומרגש ליצירה המיתולוגית "אני מאמין", המזוהה עם שירת היהודים בדרכם למחנות ההשמדה בתקופת השואה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שבתי לירושלים – צביקי רנד בקאבר מלא תקווה 

חודש תמוז כאן וזה בדיוק הזמן להיכנס למילות הנחמה המעודדות והמבטיחות 'כה אמר ה' שבתי לירושלים, ברחמים ביתי ייבנה בה', הלקוחות מהקינות לתשעה באב.

להאזנה ←