אופק חדש – גד ליאור מגלה צבעים בעולם היהדות!

גד ליאור - אופק חדש

גד ליאור הוא בעל תשובה מזה 25 שנה, גר בצפת, נשוי ואב למשפחה ברוכת ילדים. בעשרים השנים האחרונות שימש כראש ישיבה לבעלי תשובה והתעסק בין השאר בהרצאות בפני קהלים שונים בארץ ובעולם ובכתיבה תורנית.

מאז שהתחיל לנגן בגיטרה בהיותו כבן 16, ליוותה אותו תמיד היצירה המוסיקלית, אך אלבומו הראשון יצא רק כשמונה שנים אחרי שחזר בתשובה. שיריו שנכתבו בינו לבין עצמו, דלפו לאוזני חברים שהתעקשו כי השירים חייבים לצאת לאור, וכך נולד אלבום הבכורה שנקרא לכבוד בורא עולם. האלבום התקבל באהבה בעולם התשובה ואחריו יצאו עם השנים האלבומים ריח טוב והשיר שלנו.

7 שנים אחרי השיר שלנו, רואה אור בימים אלה אלבומו הרביעי של ליאור: אופק חדש. האלבום החדש משקף תהליך עמוק של תשובה וגדילה רוחנית שעבר גד בשנים האחרונות. השירים מדברים על יהדות צעירה וישראלית שאינה מחלקת את העם למגזרים, ושבכוחה לקבל את השונה באהבה. עטיפת האלבום – טלית בעלת פתילות צבעוניות, כל אחת בצבע שונה, שנפתחות לשלל צבעים, משקפת מסר זה. בגב החוברת המצורפת לאלבום מנסח גד את הדברים כך: "התורה כתובה שחור על גבי לבן, ואף על פי כן כשהקדוש ברוך הוא הסתכל בה וברא את העולם, הייתה התוצאה בריאה צבעונית ביותר. בעיני ה' הצבעים אינם מהווים איום על השחור לבן. להיפך, הם מהווים פירוש נפלא וססגוני שלו".

כמו בקודמיו, גם באופק חדש המילים והלחנים נכתבו כולם על ידי גד בעצמו, ומשתתפים בו מטובי הנגנים בארץ – עמית יצחק, אלדד ציטרין, אילן סלם, שמוליק דניאל ועוד. באלבום משתתפים גם ילדיו של גד ואילו על העיבודים חתום שמוליק דניאל, שעבד עם שולי רנד ועמיר בניון. לדבריו של גד נוצר בין הנגנים קשר מיוחד ומבורך שניכר היטב בתוצאה הסופית.

בימים אלה יוצא גד לסיבוב הופעות אקוסטי, שישלב בין שיריו משלל האלבומים ובין תורות חסידיות, סיפורי צדיקים ושאר ניגונים.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'נתת לי 'מתוך האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2012/02/gadlior-natata.mp3|titles=גד ליאור – נתת לי]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

'לב טהור' ומרדכי שפירא בגרסה ווקאלית לדואט "גאולה"

לרגל חגיגות 25 שנה לפעילותם, 'לב טהור' החליטו לחזור לשורשים — ואפילו קצת מעבר ולהוציא את הדואט המשותף שלהם גם בגרסה ווקאלית. "גאולה אקפלה" הוא שיר הא-קפלה הראשון שלהם מעל שני עשורים, ומחזיר את השיר למקום הכי חשוף שיש: רק קולות, רק רגש. בלי כלים. בלי אפקטים. רק קולות — שכבות של הרמוניות, נשמה טהורה, ואנושיות מזוקקת.

להאזנה ←
שירים חסידיים

הגרסה הווקאלית ללחן של מאיר בן דרור – "בקשו פני"

מאיר שמזוהה מאוד עם ההפקות והאלבומים הווקאליים, מוציא לראשונה גרסה ווקאלית לשיר מקורי אותו הלחין כבר לפני עשרים ושש שנה והוא הלחן הראשון שלו, אותו השלים כחודש לפני השבעה באוקטובר

להאזנה ←
שירים חסידיים

משה זרצקי בשיר ווקאלי מרגש: "היה נא קרוב"

השיר "הֱיֵה נָא קָרוֹב", הסינגל השמיני של זרצקי שיוצא כעת לראשונה בגרסה ווקאלית – מולחן על מילות תפילת "עֲנֵנוּ" הנאמרת בעת תענית ציבור, תפילה המבקשת מענה בשעת מצוקה

להאזנה ←