גלרייה: קונצרט ענק בשיקאגו למען חברון

ברוך לוין

זקני שיקגו מעידים שכבר שנים לא אירע אירוע כזה בשיקגו: למעלה מאלף יהודים מכל הקהילות היהודיות בשיקגו מילאו את אולם הקונצרטים באירוע מלהיב למען חברון, בכיכובם של גדולי הזמר החסידי יעקב שוואקי, חיים ישראל וברוך לוין.

הקשר בין חברון לשיקגו נוצר לפני מספר שנים, כאשר קבוצת יהודים משיקגו ביקרה בחברון והתרשמו מחשיבות היישוב היהודי בעיר ומהצורך הדחוף בקידום מספר פרוייקטים למען קהילת חברון. קשר מיוחד נוצר עם ד"ר יגאל יהב, מעמודי התווך של הקהילה היהודית בשיקגו. בשיחות עם פעילי היישוב היהודי בחברון הוחלט לקיים קונצרט מרכזי למען היישוב היהודי והישיבה בחברון.

הקונצרט נערך ביום ראשון למחרת שבת "זכור", באולם הקונצרטים המפואר בשיקגו, עם הופעות מרגשות ומלהיבות של הזמרים יעקב שוואקי, חיים ישראל – שהוא ראש וראשון לזמרים המופיעים בקביעות בהתנדבות במופעים הגדולים בחברון וברוך לוין.

האולם היה מלא מפה לפה, כאשר למעשה מכירת הכרטיסים הסתיימה כבר זמן רב מראש. כאורחים מיוחדים מהארץ הגיעו נציגים מחברון, ראשי "קרן חברון" וכן ח"כ פרופ' אריה אלדד, שנשא דברים מלהיבים למען חברון.

ההופעה היתה מרגשת ומלהיבה, והקהל הענק הריע ממושכות לזמרים וליישוב בחברון. בסיום ההופעה הוחלט לקיים קונצרט דומה, עם אותם הזמרים, בחברון עצמה, בהשתתפות עשרות אלפים.

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

האדמו"ר הכווין ובנצי שטיין הלחין: 'רווח והצלה יעמוד ליהודים'

ערב ימי הפורים וזמן המלחמה, בתוך כל הלחץ והפחד. קבלו לחן מקפיץ ומשמח שהולחן ע"י הבעל מנגן ר' בנצי שטיין, בסעודת מלווה מלכה לפני שבוע בביתו של תומך התורה הנגיד ר' בערי וייס בניו יורק.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"זושא" חוזרת עם סינגל חדש: "הכל יכול להשתנות"

להקת 'זושא', שכבשה את לבבות המאזינים בעולם היהודי עם להיטי הענק שלהם ביניהם הלהיט "הנני" שהפך לפס הקול של התקופה האחרונה, בסינגל חדש לפורים אבל לא רק – "הכל יכול להשתנות".

להאזנה ←