תכף אשוב: יובל פרוינד בסינגל בכורה – מי מריבה

יובל פרוינד  - מי מריבה

יובל פרוינד (37) נולד וגדל בשרון בכפר-סבא ובבגרותו נדד צפונה לגליל התחתון למצפה בית רימון. מלמד כיום במכינה קדם-צבאית בבית רימון. עוסק בכתיבה בתחומי הרוח בעיקר בתורת הרב קוק. לפני שנה יצא הספר 'ניצוצות' פרויקט של ידיעות אחרונות, ראש יהודי ושלו – תרגום תורות של הרב קוק לשפה פופולרית, ממנו נמכרו מעל 10,000 ספרים והתגובות היו מצוינות גם בתקשורת וגם מאנשים שבתחום.

מוסיקה תמיד היתה מרכיב חזק בחייו, תמיד נמשך לעולם המוסיקלי, להפקה, לטקסטים, לרעיונות. אבל מהצד. לא כחלק מהעניין. בגיל 32 בעקבות תהליך אישי שעבר הבין שהוא חייב לקפוץ פנימה והחל לימודי נגינה על גיטרה, כשמהר מאד המורה – גל דהן – הפך למורה דרך ולמפיק אישי והניצוצות התחילו לעוף באוויר. נכתבו הרבה מאד טקסטים ולחנים, שלאחר מספר שנים התגבשו לאלבום הבכורה.

הסגנון המוסיקלי של האלבום נע בין שני כיוונים – בלדות לבין רוק מגוון שמושך קצת לכיוון שנות השבעים. הרבה מחשבה הושקעה בחיבור בין המוסיקה למילים – גם בלחן וגם בעיבוד. מבחינת הטקסטים נבחרו רק המשובחים ביותר כאלו שמתקרבים לאזור של שירה ממש ועומדים בזכות עצמם.

הסינגל 'מי מריבה' נכתב בעקבות תובנה ש"שקעה" בליבו של יובל – על הכוח החיובי שמסתתר בתוך המריבה. המים שבתוך האש. הסיפור המקראי הקשה שבו משה מכה על הסלע בזעם נקרא דווקא 'מי מריבה' וזה עניין אותו שלמריבה קוראים מים. מבין השירים הראשונים שנכתבו. משלב פיוטיות ורעיון עמוק עם טיפת קריצה. הוא קצר וקולע – ישר לנקודה. מי מריבה הם עדיין מים.

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2012/03/yuvalfroind-meimeriva.mp3|titles=יובל פרוינד – מי מריבה]

ביצועים נוספים

אלבומים חדשים

הזמר יששכר דרור משיק: "מחרוזת נשמתי 5"

הפרויקט מאגד בתוכו כמה מהשמות הבולטים במוזיקה היהודית: עיבודי האקפלה של דוד טאוב, שוע סורשר וארי גולדוואג – שגם משתתף בביצוע של מספר שירים – מוסיפים עומק, גיוון והרמוניה

להאזנה ←
שירים חסידיים

שיר הנחמה בגרסה ווקאלית חדשה: 'ובירושלים תנוחמו'

הזמר והיוצר חיים סובר, בגרסה ווקאלית חדשה לשירו של מרדכי בן דוד מהאלבום "כולם אהובים" – "ובירושלים תנוחמו". הלחן של מרדכי בן דוד, ההפקה הווקאלית המחודשת של סובר.

להאזנה ←
צרכנות

ספר הלכתי חדש יסייע לנוסעים ונופשים יהודים ברחבי העולם

הספר בן 300 עמודים, עוסק בהלכות הנוגעות לנוסעים במטוסים ובספינות, לשוהים במלונות ובדירות נופש, ולכל הולכי הדרכים שמחפשים להמשיך ולקיים את המצוות כהלכתן גם מחוץ לבית.

להאזנה ←