עובדיה חממה וגיל עקיביוב שרים לארץ הטובה

עובדיה חממה וגיל עקבייוב- הארץ הטובה

גיל עקיביוב החל את דרכו בפסטיבל שירי הילדים (הסבון בכה מאד) וגדל להיות פסנתרן מחונן וזמר רגיש ומרגש וכך גם נסללה דרכו ללהקה צבאית.

שיתוף הפעולה בין השניים החל לפני יותר מעשרים שנה, כשגיל עקיביוב (שחזר בינתיים בתשובה והפך לחסיד חב"ד) הפך אט אט לפסנתרן ולמעבד באלבומיו של עובדיה חממה ואילו עקיביוב בחר בחממה לתמלילן שיריו המקוריים: 'נוסעים נוסעים', 'יש בורא לעולם', 'עד מתי' ועוד.

רגע המפנה של השניים החל בפרויקט "שמים וארץ" בו עקיביוב השתתף כמלחין, זמר, נגן ומעבד שותף והמוסיקה האמונית שלו חלחלה ליצירתו של חממה והבשילה לפרויקט אמוני ורוחני שכשמו כן הוא: חיבור עולמות שונים של טקסטים אמוניים עם מוסיקה שרובה מושפעת מהיכלות הרוק המערבי המעודן. "אנא בכח" הוביל את הפרויקט והטביע חותם של ממש על תרבות המוסיקה הישראלית בחמש השנים האחרונות.

חממה החל להופיע מעט היכן שחשב ששליחותו המוסיקאלית נחוצה לצורך חיבור וחיזוק הרוח. עקיביוב הפך למנהל המוזיקלי של הופעות אלו בהן שרים השניים מיצירתם המשותפת. כך הבשיל באופן טבעי הרעיון לפרויקט משותף שכל כולו טקסטים מקוריים של חממה עם לחנים ושירה של השניים (יחד ולחוד).

השיר מוגש בדואט והינו שיר געגועים וכיסופים "לארץ ישראל החדשה והטובה". פרויקט "הנוצה" צפוי לצאת לאור במהלך הקיץ הקרוב.

לחצו PLAY להאזנה לשיר[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2012/04/hamama-haaretz.mp3|titles=עובדיה חממה וגיל עקיביוב- הארץ הטובה]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

איצי וולדנר ושלום למר בסינגל מרגש: "תפילת חנה"

לקראת ראש השנה, המלחין והיוצר איצי וולדנר משחרר את "תפילת חנה", שיר עוצמתי שבו הוא מארח את שלום למר. השיר מתמקד במסר הנצחי של חנה, שממנה למדנו את יסודות התפילה כולה: "רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבי אילסון ושמואל גלבר משחררים את ״שמע קולנו״

לכבוד היציאה המחודשת, מצטרף לביצוע הזמר אבי אילסון, חתנו של שמואל גלבר, שמעניק לשיר את קולו ואת הרגש המזוהה איתו. את העיבוד וההפקה המוזיקלית יצרו שמואל גלבר ונהוראי גלבר.

להאזנה ←