אליקים ביננשטוק מארח את יוני אליאב ותזמורתו

אליקים מארח

את הקשר למוסיקה חסידית וחזנות, ינק אליקים ביננשטוק עוד בבית. אביו, הרב משה ביננשטוק משמש כחזן ראשי במניין הגדול באומן, שר בתקליטים ותיקים של ניגוני ברסלב וצרף אליו כבר אז את בנו אליקים, בשירה בכינוסים גדולים. תחילה, התחבר אליקים למוסיקה כמתופף נמרץ, ונחשב לאחד המתופפים המוערכים מבין התזמורות החסידיות בישראל, שאף עבד עם טובי הזמרים החסידיים. ואולם, בשנים האחרונות, שינה כיוון ועבר לקדמת הבמה.

בתום עשר שנות לימוד ואימון, בתחום פיתוח הקול, אליקים כבר זמר של ממש ובעל ניסיון רב. אלבום הבכורה שלו "ביום ההוא", התקבל בהפתעה אצל קהל אוהדי השירה החסידית. מאז, נתן קולו במאות אירועים ושמחות, השתתף באלבום חתונה נוסף בכיכובו וכעת, מגיע לחודש החגים כשבאמתחתו אלבום שהוא חגיגה חסידית לאוזניים. באלבום "אליקים", הוא מארח את תזמורתו המשובחת של יוני אליאב ויחד הם מעניקים כמעט שעה של עונג מוסיקלי צרוף. האלבום סוקר ועושה חסד עם כל הלהיטים החסידיים של תשע"ב אך הפעם מצרפת הפתעה: אליקים מצרף את בניו לשיר עמו, בנו נתנאל מבצע סולו מרגש ומרטיט במיוחד.

שלוש מחרוזות עיקריות מאכלסות את האלבום החדש: מחרוזת רוק שמחה וקצבית עם להיטים מאלבומיהם האחרונים של אברהם פריד, יעקב שוואקי, מרדכי בן דוד, מנדי ג'רופי ועמרם הדר. מחרוזת פאנק עם להיטים מוכרים של שוואקי, פריד, האחים פיאמנטה וברי וועבר, ומחרוזת שקטה הכוללת בין השאר את להיטו של ביננשטוק מאלבומו הקודם – "ביום ההוא". על ההפקה לאלבום חתום ידידו ושותפו לעסקים, יהודה אורנשטיין. העיבודים וההפקה המוסיקלית שיכים כאמור ליוני אליאב.

לצד ביצועים מקפיצים ומרקידים, אפשר יהיה לפגוש בו באווירה מעט אחרת כבר ביום הכיפורים הקרוב, עת יעבור לפני התיבה במניין גדול בשכונת הר נוף הירושלמית.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'מידת הרחמים' מתוך האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2012/09/elyakim-midatharachamim.mp3|titles=אליקים ביננשטוק – מידת הרחמים]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

התמיכה בלומדי התורה של יוסי בייליס: "ואתם הדבקים"

סינגל חדש ומרגש לקראת הימים הנוראים תחת השם "ואתם הדבקים". השיר, שנולד מתוך הרהור עמוק בטקסט ברכת החודש ובפסוק מספר דברים, מציע מסר של חיבור לשורשי האמונה בעת הזו המורכבת.

להאזנה ←
שירים חסידיים

כי בא מועד: יואלי דווידוביץ, שוכי גולדשטיין ו'מלכות'

על הביצוע הפעם הופקדו יואלי דווידוביץ ושוכי גולדשטיין, בעיבודו שלנפתלי לנדסמן ממקהלת 'מלכות', כאשר 'מלכות' מלווה אותה קולית בעיבודו הקולי של פנחס ביכלר.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שלומי אגמון מפתיע בסינגל חדש – "לעולם"

"לעולם" יוצא לאוויר העולם לכבוד חודש אלול, עם המילים מהתפילה שאומרים בכל בוקר: "לעולם יהא אדם ירא שמים בסתר" – שיר תפילה מלא בתחנונים.

להאזנה ←