גלרייה: 50,000 איש שמחו בחג הפסח בחברון

ליפא והקינדרלך

עיר האבות המתה ממטיילים ומבקרים במהלך ימי חול המועד פסח. אולמות מערת המכפלה, שנפתחה כולה ליהודים, היו מלאים במבקרים ומתפללים מכל רחבי הארץ ואף מחו"ל. ביום הראשון של חול המועד הופעל מרכז פעילות לילדים ומשפחות ע"י היישוב היהודי בחברון ומרכז הדרכה לסיורים ללא תשלום ע"י מדרשת חברון.

ביום חמישי, היום השני של חול מועד, התקיים ליד מערת המכפלה פסטיבל הזמר היהודי המסורתי, בהשתתפות האמנים המובילים בזמר החסידי לגווניו; בין האמנים שהופיעו והלהיבו את קהל האלפים נראו הזמרים אודי דוידי, חיים ישראל, להקת הקינדערלך, ישי לפידות, עמירן דביר ולהקת יא בה YE, בנימין לנדאו, נדב גלעד, אוהד משיח, רולי דיקמן ועוד. את שורת האמנים חתם הזמר החסידי הבינלאומי ליפא שמעלצר, במופע שנערך לאור תצוגה מרהיבה של אורות וצבעים על חומות מערת המכפלה. בנוסף נערך דואט בין חיים ישראל שהזמין את ליפא שמעלצר ודואט בין ליפא שמעלצר ללהקת הקינדרלך לשיר החדש שלהם לפסח "אחד מי יודע".

גלריית תמונות, צילומים: אוריה הלר.

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

איצי וולדנר ושלום למר בסינגל מרגש: "תפילת חנה"

לקראת ראש השנה, המלחין והיוצר איצי וולדנר משחרר את "תפילת חנה", שיר עוצמתי שבו הוא מארח את שלום למר. השיר מתמקד במסר הנצחי של חנה, שממנה למדנו את יסודות התפילה כולה: "רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבי אילסון ושמואל גלבר משחררים את ״שמע קולנו״

לכבוד היציאה המחודשת, מצטרף לביצוע הזמר אבי אילסון, חתנו של שמואל גלבר, שמעניק לשיר את קולו ואת הרגש המזוהה איתו. את העיבוד וההפקה המוזיקלית יצרו שמואל גלבר ונהוראי גלבר.

להאזנה ←