הפרוייקט החדש של עובדיה חממה וגיל עקיביוב: הנוצה

גיל עקיביוב ועובדיה חממה - הנוצה

גיל עקיביוב החל את דרכו בפסטיבל שירי הילדים (הסבון בכה מאד) וגדל להיות פסנתרן מחונן וזמר רגיש ומרגש וכך גם נסללה דרכו ללהקה צבאית.

שיתוף הפעולה בין השניים החל לפני יותר מעשרים שנה, כשגיל עקיביוב (שחזר בינתיים בתשובה והפך לחסיד חב"ד) הפך אט אט לפסנתרן ולמעבד באלבומיו של עובדיה חממה ואילו עקיביוב בחר בחממה לתמלילן שיריו המקוריים : 'נוסעים נוסעים', 'יש בורא לעולם', 'עד מתי' ועוד.

רגע המפנה של השניים החל בפרויקט "שמים וארץ" בו עקיביוב השתתף כמלחין, זמר, נגן ומעבד שותף והמוסיקה האמונית שלו חלחלה ליצירתו של חממה והבשילה לפרויקט אמוני ורוחני שכשמו כן הוא: חיבור עולמות שונים של טקסטים אמוניים עם מוסיקה שרובה מושפעת מהיכלות הרוק המערבי המעודן. 'אנא בכח' הוביל את הפרויקט והטביע חותם של ממש על תרבות המוסיקה הישראלית בחמש השנים האחרונות.

חממה החל להופיע מעט היכן שחשב ששליחותו המוסיקאלית נחוצה לצורך חיבור וחיזוק הרוח. עקיביוב הפך למנהל המוזיקלי של הופעות אלו בהן שרים השניים מיצירתם המשותפת. כך הבשיל באופן טבעי הרעיון לפרויקט משותף שכל כולו טקסטים מקוריים של חממה עם לחנים ושירה של השניים (יחד ולחוד).

פרוייקט 'הנוצה' מחבר את דרכם ארוכת השנים של שני החברים לדרך ומתכתב מזויות שונות עם חזון הנביאים ועניין הגאולה המיוחלת. 'עלה', 'שנה חדשה', 'מטה' ו'הארץ הטובה' היו הסינגלים הבולטים שראו אור מתוך הפרוייקט בשנה האחרונה.

הפצה: NMC יונייטד.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'הכל לטובה' מתוך האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2013/05/akibayov-hakol.mp3|titles=גיל עקיביוב – הכל לטובה]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הרשי אייזנבך מקדים שלום לכל אדם!

רגע אחרי החגים, עם פתיחתה של עונת החורף, משחרר הרשי אייזנבך שיר פאנקי וקצבי חדש, בליווי קליפ צבעוני ומסקרן המציג את סדר יומו הגדוש, כשבין הקלטה לחתונה ובין שידור להופעה הוא לא שוכח להקדים שלום לכל אדם!

להאזנה ←
שירים חסידיים

חוזרים לבראשית: מני דיסקינד משיק סינגל חדש – "ניחוח קדם"

עם פתיחת מעגל השנה וערב שבת פרשת בראשית, משיק היוצר מני דיסקינד סינגל חדש ומרגש בשם "ניחוח קדם". בתקופה שבה הלב מבקש עוגן, היצירה החדשה לוקחת את המאזין למסע שורשי

להאזנה ←
שירים חסידיים

זמר חדש, שיר חדש: אלעזר יפרח – "אבי נתן"

כשהשיר הגיע למפיק מאור שושן, הוא אמר שהשיר צריך פזמון חדש. זמן קצר אחר כך השתתף יפרח בערב תפילה לשובו של אבינתן אור מהשבי, ערב שעסק בדיוק באותן נקודות של עם אחד וסיפור משותף.

להאזנה ←