הפרוייקט החדש של עובדיה חממה וגיל עקיביוב: הנוצה

גיל עקיביוב ועובדיה חממה - הנוצה

גיל עקיביוב החל את דרכו בפסטיבל שירי הילדים (הסבון בכה מאד) וגדל להיות פסנתרן מחונן וזמר רגיש ומרגש וכך גם נסללה דרכו ללהקה צבאית.

שיתוף הפעולה בין השניים החל לפני יותר מעשרים שנה, כשגיל עקיביוב (שחזר בינתיים בתשובה והפך לחסיד חב"ד) הפך אט אט לפסנתרן ולמעבד באלבומיו של עובדיה חממה ואילו עקיביוב בחר בחממה לתמלילן שיריו המקוריים : 'נוסעים נוסעים', 'יש בורא לעולם', 'עד מתי' ועוד.

רגע המפנה של השניים החל בפרויקט "שמים וארץ" בו עקיביוב השתתף כמלחין, זמר, נגן ומעבד שותף והמוסיקה האמונית שלו חלחלה ליצירתו של חממה והבשילה לפרויקט אמוני ורוחני שכשמו כן הוא: חיבור עולמות שונים של טקסטים אמוניים עם מוסיקה שרובה מושפעת מהיכלות הרוק המערבי המעודן. 'אנא בכח' הוביל את הפרויקט והטביע חותם של ממש על תרבות המוסיקה הישראלית בחמש השנים האחרונות.

חממה החל להופיע מעט היכן שחשב ששליחותו המוסיקאלית נחוצה לצורך חיבור וחיזוק הרוח. עקיביוב הפך למנהל המוזיקלי של הופעות אלו בהן שרים השניים מיצירתם המשותפת. כך הבשיל באופן טבעי הרעיון לפרויקט משותף שכל כולו טקסטים מקוריים של חממה עם לחנים ושירה של השניים (יחד ולחוד).

פרוייקט 'הנוצה' מחבר את דרכם ארוכת השנים של שני החברים לדרך ומתכתב מזויות שונות עם חזון הנביאים ועניין הגאולה המיוחלת. 'עלה', 'שנה חדשה', 'מטה' ו'הארץ הטובה' היו הסינגלים הבולטים שראו אור מתוך הפרוייקט בשנה האחרונה.

הפצה: NMC יונייטד.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'הכל לטובה' מתוך האלבום[audio:https://www.chasidinews.com/wp-content/uploads/2013/05/akibayov-hakol.mp3|titles=גיל עקיביוב – הכל לטובה]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

משה זרצקי בשיר ווקאלי מרגש: "היה נא קרוב"

השיר "הֱיֵה נָא קָרוֹב", הסינגל השמיני של זרצקי שיוצא כעת לראשונה בגרסה ווקאלית – מולחן על מילות תפילת "עֲנֵנוּ" הנאמרת בעת תענית ציבור, תפילה המבקשת מענה בשעת מצוקה

להאזנה ←
שירים חסידיים

איציק פאמפ ושלוימל'ה קרישבסקי בביצוע מצמרר ל"אני מאמין"

הקלידן איציק פאמפ והזמר שלוימל'ה קרישבסקי משיקים ביצוע חדש ומרגש ליצירה המיתולוגית "אני מאמין", המזוהה עם שירת היהודים בדרכם למחנות ההשמדה בתקופת השואה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שבתי לירושלים – צביקי רנד בקאבר מלא תקווה 

חודש תמוז כאן וזה בדיוק הזמן להיכנס למילות הנחמה המעודדות והמבטיחות 'כה אמר ה' שבתי לירושלים, ברחמים ביתי ייבנה בה', הלקוחות מהקינות לתשעה באב.

להאזנה ←