אברהם פריד באלבום חדש על טהרת האידיש: אַ מְחַיֶ–ה!

אברהם פריד - א מחיה

כמעט שנתיים לאחר שיצא האלבום רב המכר עטור הלהיטים, "רצוננו לראות את מלכינו", יוצא ענק הזמר החסידי אברהם פריד באלבום חדש, והפעם על טהרת האידיש – "אַ מְחַיֶ– ה!".

זאת לא הפעם הראשונה שאברהם פריד נוגע במוזיקת האידיש: בעבר הוציא פריד שני אלבומים בסדרת "אידישע אוצרות" שאף תורגמו לעברית בסדרת "אוצרות יהודיים", בהם שר ביידיש, משיריו של הרב יום טוב עהרליך זצ"ל. הסדרה הידועה והפופולארית הביאה את הניחוח היידישאי לכל בית יהודי. שירים כמו "העלה והתולעת", "יוסף מוקיר שבת", "התורה והאומות", "יעקב" ועוד, העשירו את עולם המוסיקה היהודית והפכו את החוויה הסיפורית לחוויה מוסיקלית.

כעת כאמור יוצא פריד באלבום חדש "אַ מְחַיֶ– ה!" הכולל 13 רצועות, בהן שירים חדשים שנכתבו והולחנו במיוחד עבורו, לצד שירים מוכרים. טובי המוזיקאים בעולם נוטלים חלק באלבום החדש: פינקי וועבר, ליפא שמעלצר, אברימי ג'י, נפתלי שניצלער, יובל סטופל, איצי וולדנר, רולי אזרחי, אלי לשינסקי ועוד.

האלבום החדש צפוי להגיע בע"ה – באמצע חודש אלול.

לחצו PLAY להאזנה למיקס משירי האלבום

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

"קברי הצדיקים" – סנדי דינקל משיק גרסה ווקאלית

עם תחילת ימי הספירה, מגיש סנדי דינקל ביצוע ווקאלי ללהיט שלו "קברי הצדיקים". השיר עוסק בזיקה המתמשכת של עם ישראל בעיקבתא דמשיחא לצדיקים ולקברי הצדיקים

להאזנה ←
שירים חסידיים

'עושה השלום': דיויד טויב ורפאל מדמון עם גרסה ווקאלית

הדואט המוצלח של הזמר המזרחי רפאל מדמון והזמר החסידי דיויד טויב – "עושה השלום" – אותו כתב והלחין דוד יצחק המוכר מפרוייקט 'שירת התהילים', כעת בגרסה ווקאלית.

להאזנה ←