לקראת אומן ראש השנה: דעם רעבינ'ס טיש 4

דעם רעבינ'ס טיש 4

לקראת ראש השנה הבעל"ט, יושק בעיר אומן באוקריינה, סמוך ונראה לציונו של רבי נחמן מברסלב – האלבום הרביעי בסדרת ניגוני ברסלב – ' דעם רעבינ'ס טיש 4' עם הזמר אברימי מושקוביץ. האלבום הכפול והחדש ממשיך את קודמיו בסדרה ומכיל הפעם 21 ניגוני ברסלב מתקופת רבי אברהם בן רבי נחמן ז"ל הקבור באומן צמוד לבית הקברות החדש.

בין הניגונים באלבום: 'ניגון פרידה מהקיבוץ באומן' – אותו היו שרים לפני כ-70 שנה אחרי ראש השנה לפני שכל אחד היה הולך לדרכו, 'אודה לקל' – הניגון המפורסם המיוחס לרבי מנחם מנדל ליטוואק, ניגון מהקיבוץ של חסידי ברסלב בפולין, בו נטל חלק גם רבי מאיר שפירא מלובלין, ניגון 'שערי ציון' של רבי מיכל מזלאטשוב שעבר דרך המסורת בברסלב ועוד.

שיר נוסף מתקופה מאוחרת יותר, הוא השיר המפורסם "אומן אומן ראש השנה, אשרינו מה טוב חלקינו שזכינו להתקרב לרבינו" – שאת מילותיו הלבישו חסידי ברסלב בתקופת הנסיעות במסירות נפש לאומן בזמן הקומוניזים.

הפקה: הינדיק הפקות.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'אומן ראש השנה' מתוך האלבום

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הדואט של ארי פרייזר ויוסי בייליס: בכל יום תמיד

הדואט מציע פרשנות מוזיקלית לאחד הנוסחים הקדושים ביותר בתפילה, כאשר קולו המדהים של בייליס נושא את המוטיב החוזר בדרמטיות כוללת, יחד עם שירתו של המלחין ארי פרייזר.

להאזנה ←
שירים חסידיים

הלהקה המצליחה חוזרת עם סינגל חדש: "המשך לחלום"

הלהקה המצליחה מארה"ב – "זושא", חוזרת עם סינגל חדש ומרגש – "המשך לחלום". את המילים והלחן כתבו חברי הלהקה שלמה גייסן וזכריה גולדשמידט, בהשראת פרשת "לך לך".

להאזנה ←