אלבום חדש ומופע חדש לאבי בניון: השלום בפתח

אבי בניון - השלום בפתח

הקריירה המוזיקלית של אבי בניון ממשיכה ללבוש צורות חדשות, וכלי המדיה השונים מתחילים להפסיק להתייחס אליו כאל "אח של" אלא כאומן ייחודי ומעניין בפני עצמו. מעניין לגלות שהקריירה של בניון דואלית בנקודות שונות: מצד אחד האמונה שלו מתבטאת יותר ויותר ביצירה, אולם מצד שני המעטפת המוזיקלית נשארת מערבית-חילונית. מצד אחד הוא וירטואוז גיטרה כפי שניתן לשמוע באלבום ובהופעות, ומצד שני העצמאות המוזיקלית חשובה לו.

עם צאת אלבומו השלישי "השלום בפתח", מרגיש בניון בצורך להתחבר עם הקהל גם דרך הבמה. עד היום שלושת אלבומיו "לא אוותר" (2003) ו"אברהם" (2007) ו "חלום חדש" (2010) נמכרו באלפי עותקים כל אחד, ואילו עכשיו מרגיש בניון בצורך להרחיב את המעגל ולגעת בלב מאזיניו גם דרך הופעות.

אבי בניון על האלבום החדש: "אני מרגיש שהאלבום יותר אישי ממה שעשיתי עד היום. זה אני נטו. עבדתי כאן בצורה שונה – את רוב המבנים של השירים יצרתי בבית, למדתי לעבוד קצת על מחשב, והגעתי מכוון מאוד לעבודה עצמה. יש באלבום הרבה כלים חיים, והוא פונה יותר לכיוון הרוק היהודי. כשזה משתלב עם שירה כמו שלי, פלוס גיטרות חשמליות וצלילים אוריינטליים, יוצא משהו מעניין שקצת קשה לי להגדיר. המופע מרגש מבחינתי אפילו יותר מיציאת האלבום. הרי כבר הוצאתי כמה אלבומים, אבל זה סיבוב ההופעות הארצי הראשון שלי. כמעט כל הנגנים גדלו איתי בבאר שבע, חלקם עוד מילדות. אני מקווה שזה יתורגם גם לאווירה ביתית וסוחפת על הבמה".

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'לפרוץ את החומות' מתוך האלבום

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

השיר שלא נתן לירון בר מנוח – בביצוע חדש

יש שירים שאוהבים מהרגע הראשון. ויש שירים שלא נותנים מנוח. זה מה שקרה לירון בר כששמע את "ודע שלעתיד" של יוסי גרין, המבוסס על דבריו של רבי נחמן מברסלב.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ממשבר להצלחה: יהונתן ישראל בסינגל חדש: “רק לעלות”

יהונתן ישראל משחרר סינגל חדש ועוצמתי בשם “רק לעלות”, אותו כתב והלחין בעצמו. בשירו החדש מביא יהונתן מסר מחזק של התמודדות, אמונה ויכולת לקום מחדש גם מתוך רגעי משבר ונפילה.

להאזנה ←