לחיות – יונתן דרור בסינגל שני מתוך 'אבני דרך'

יונתן דרור - לחיות

בעקבות הצלחתו של הסינגל הראשון, "קומי לך", מתוך אלבום הבכורה שלו, מוציא יונתן דרור סינגל נוסף. "לחיות", הינו הסינגל השני מתוך האלבום, "אבני דרך", העתיד לצאת בהמשך השנה. שיריו של יונתן מבטאים רבגוניות אישית ויצירתיות מוזיקלית המושפעת ממטען תרבותי עשיר ורווי קונפליקטים. נשמעים בהם קולות מהבית הדתי בו גדל אך בד בבד גם ניכרת בהם השפעתה של הסביבה החילונית בה התחנך.

השיר לחיות הוא שיר מלא תקווה המסמל את הרצון הבסיסי ויצר החיים. קצב השיר כמו המילים ממחישים כי למרות הנפילות והקשיים, הרצון לחיות נותן לנו אפשרות לסלוח, לשיר, לשמוח ולהמשיך לחיות ולחיות. בשיר מורגשות ההשפעות המוסיקאליות השונות על דרור, מצד אחד העולם האנדלוסי אתני ומצד שני מוסיקת פופ עכשווית ישראלית, לשניהם נוכחות משמעותית בחייו וביצירתו של יונתן.

יונתן דרור, סיים את לימודיו באקדמיה למוסיקה ומחול בירושלים, נחשב לדמות מוכרת בזירה התרבותית הירושלמית ובשנים האחרונות מעורב במספר פרויקטים תרבותיים בעיר – הן כזמר והן כיזם – ביניהם פרויקט 'יונתן דרור והטיש הירושלמי', 'זוכרים ושרים בערב יום השואה', 'לקראת נעילה' ועוד.

מופע השקה לרגל צאת הסינגל החדש 'לחיות, יתקיים במוצ"ש, 24/1, בשעה 21:30, בצוללת הצהובה, ירושלים. אומן אורח- ישי ריבו

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

לכבוד ל"ג: קובי ברומר בסינגל חדש "בקודש הקדשים"

קובי ברומר מסמן טריטוריה חדשה, ומשיק סינגל ראשון מתוך אלבום חסידי שבדרך. "בקודש הקדשים" סינגל לוהט לכבוד ל"ג בעומר, אותו הלחין עם אלי קליין. העיבוד וההפקה המוזיקלית של אלי קליין ואיצי ברי.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"בעת נעילת שער" בנצי שטיין מארח את גדולי הזמר

כשאווירת חג שוררת באוויר, ומאידך תחושת געגוע עז למירון, מגיש בנצי שטיין מחרוזת מרגשת ומלאת כיסופים לרבי שמעון בר יוחאי, ולציון הקדוש במירון "בעת נעילת שער".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברומי סאמעט חוזר בסינגל מלהיב: "אני יהודי"

סאמעט החליט להוציא את השיר בל"ג בעומר, לכבודו של התנא האלוקי, רבי שמעון בר יוחאי, כשהוא מצרף את המילים שכתב יחד עם חיים גוטנטג, ללחן חסידי מבית חסידות קרלין.

להאזנה ←