מנדי ג'רופי הופך מספד למחול בסינגל חדש

מנדי ג'רופי - הפכת

על רקע גל המאורעות הקשים האחרונים בעולם היהודי בכלל ואצל חסידי חב"ד בפרט בפטירתו של הגאון הרב אשכנזי זצ"ל, החליט הזמר החסידי מנדי ג'רופי לשחרר שיר חדש סנונית ראשונה מתוך אלבום חדש שאמור לצאת בימים אלו, השיר הולחן על הפסוק: "הָפַכְתָּ מִסְפְּדִי לְמָחוֹל לִי פִּתַּחְתָּ שַׂקִּי וַתְּאַזְּרֵנִי שִׂמְחָה, לְמַעַן יְזַמֶּרְךָ כָבוֹד וְלֹא יִדֹּם יְהוָה אֱלֹהַי לְעוֹלָם אוֹדֶךָּ". (תהילים ל').

השיר כאמור אקטואלי מתמיד ומתחבר לסיפור המרגש שעומד מאחוריו: דוד חטואל שיחי' שאיבד את אשתו ובנותיו בפיגוע מחריד בגוש קטיף אזר כוחות והפך את מספדו למחול כשנישא מחדש בפעם השנייה,פנה כמה ימים לפני החתונה וביקש ממנדי להלחין שיר למילים המרגשות והמיוחדות האלו, איתו הוא ביקש לצעוד לחופה.

המילים של דוד המלך ודמותו האצילה של דוד חטואל הוציאו ממנדי את הלחן המרגש הזה, שיר שלא הותיר עין יבשה בחופה. עיבוד: עמי כהן.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

משאיר את החשבונות בצד: אייל בוגט 'רוצה רק אותך' 

"רוצה רק אותך", הסינגל החדש של אייל בוגט, התחיל בכלל מניגון שהוא שר כבר שנים בזמן לימוד הגמרא. משם נולדו המילים, הלחן, והשיר שהתפתח תוך כדי העבודה באולפן. את השיר עיבד והפיק דוד איכילביץ'

להאזנה ←