יצחק מאיר ומקהלת 'מלכות': 'י-ה אכסוף' המאוחד!

מקהלת מלכות ויצחק מאיר

לכבוד צאת מארז השבת שלו, מפתיע הזמר יצחק מאיר עם קליפ מושקע של הפיוט החסידי המזוהה ביותר עם יצירתו: 'י-ה אכסוף', בו הוא מארח לראשונה את מקהלת 'מלכות'.

אלא שהפיוט לא מושר כאן במנגינה המסורתית והידועה, במקום זאת אוגדו לכאן במחרוזת מיטב הלחנים שיצאו במהלך השנים לפיוט הנפלא הזה. הבית הפותח מושר ביצירתו של הרב יוסף צבי ברייער, מלחין חצר בעלזא. הבית השני בלחנו של יהודה גרין. הבית השלישי 'ויהיו רחמיך' בלחן הפופולארי של אלי ביר והבית החותם – 'השבת', בלחנו העליז של פינקי וובר שלרגל ההפקה הולבש כאן במילים חדשות.

ביצירה החדשה מארח יצחק מאיר לראשונה את מקהלת 'מלכות' החסידית תחת שרביטו וניצוחו של המעבד פנחס ביכלר, העוטפת את היצירה בצלילים שבתיים חמימים. בשיאה הוא חובר לדואט אל מי שביצע במקור את י-ה אכסוף המפורסם בגירסת 'לחיים-טיש', ילד הפלא אהרון הלוי – הוא הזמר מוטי ויזל מבית 'מלכות'.

מארז השבת המהודר של מאיר אוגד בתוכו את ארבעת אלבומי השבת שהוציא זה מכבר ושנמכרו עד כה בעשרות אלפי עותקים: 'נשמות חדשות' 'עתיקא קדישא 1' 'עתיקא קדישא 2' ו'זעיר אנפין'. באלבומים אלו שיתף פעולה מאיר עם אמנים ידועי שם: דוד ד׳אור, אהרון רזאל, יוסי גיל, אבי בניון, יוסף קרדונר ועוד.

לחצו PLAY לצפייה בקליפ

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ארי היל בסינגל חדש לחודש אלול: שערי דמעות

בימים הנעלים של חודש אלול, משחרר ארי היל שיר חדש ומרגש – "שערי דמעות". את המילים והלחן כתב אלי קליין, שגם עומד יחד עם איצי ברי מאחורי ההפקה והעיבוד המוזיקלי.

להאזנה ←
שירים חסידיים

איתן כהן בבלדה מרגשת לחודש אלול: "רוץ לאבא"

הזמר איתן כהן משיק את הסינגל השמיני שלו, בלדה מרגשת לכבוד חודש אלול – "רוץ לאבא". על העיבוד וההפקה המוזיקלית הופקדו האחים יאיר ואייל שריקי המוכשרים.

להאזנה ←