להקת האקפלה SIX13 בשיר מיוחד לזכר החטופים

six13-2

להקת הווקאל עטורת הפרסים מארה"ב – '613'–SIX13 בשיר חדש ומרגש לזכרם של שלושת החטופים אייל גלעד ונפתלי הי"ד.

השיר שנכתב על ידי המעבד והאיש שעומד מאחורי הלהקה ונחשב לאחד הבכירים בעולם הווקאל בארה"ב, מייק בוקסר, צורף לאלבומם החדש, השישי במספר, שיצא בשבוע שעבר והוא יוצא היום לכלי התקשורת כסינגל לקראת יום הזיכרון הראשון לאחר מותם הטרגי של השלושה.

בוקסר: "מאז פרצה המלחמה בקיץ האחרון, אנשים ברחבי העולם ואפילו בארה"ב חשים וחושבים שפתאום זה בסדר להראות את האנטישמיות המכוערת שהתחבאה בתוכם כל הזמן, אני חש יותר מתמיד מחובר לכל אחיי ואחיותיי היהודים בכל העולם ובמיוחד בישראל.

חשתי שעליי לעשות מעשה ועשיתי את הדבר היחיד שאני באמת יודע לעשות, ליצור המנון שמיועד לכל מי מאיתנו שעובר תקופה קשה זו. להראות לכל מי שנמצא בכאב שאנו איתו ולהראות לעולם כולו שאנו נלחם על קיומנו ותמיד נהיה מאוחדים.

סיפורם של איל גלעד ונפתלי שבר את ליבי יותר מתמיד, למרות שכבר ראינו לצערנו דברים דומים בעבר, הפעם זה הרגיש שונה. כולנו יודעים שמה שקרה לשלושת הבנים שאיבדנו לא היה הסיבה לתלאות שעברנו מאז. אך הבנים הפכו סמל למלחמה שלנו, הם שלושה פנים שמגלמים את המאבק שלנו ולכבודם אנו צריכים לעמוד זקופים ולשמור על האמונה, לכן חשתי באופן מיוחד צורך להזכיר אותם בשיר בצורה מפורשת".

העיבוד ההרמוני העשיר, עשוי כמיטב המסורת של הלהקה בקולות אנושיים בלבד ומתאים לימי הספירה בהם רבים מקפידים שלא לשמוע מוזיקה.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

אלי הרצליך בסינגל חדש: "ותלמודו בידו"

אלי הרצליך, ממשיך לשאת בגאווה את דגל השמרנות כזמר המזוהה ביותר עם עולם התורה והישיבות, ולא נכנע לתכתיבי המוזיקה בשנת 2025, כשהוא ממשיך להנפיק מוזיקה איכותית ושמרנית.

להאזנה ←
שירים חסידיים

יוסף עבאדי בסינגל חדש – "אל תיקח ללב"

עבאדי, הפעם גם על תקן המלחין, יצר לחן מרגש למילים של הפזמונאי רמי לב, שידוע בשיתופי הפעולה המוצלחים שלו עם יוסף, כמו "בדרך אל האור" ו"תאהב ותאמין".

להאזנה ←
שירים חסידיים

חיים ציפל משחרר סינגל חשוף ובועט – "עומד במקום"

"עומד במקום" חושף אותי מול עצמי — מול השקרים שאני מספר לעצמי ומול הבחירות שמרחיקות אותי מהמטרות שלי. זהו שיר על הרצון לפרוץ קדימה ולהגיע סוף סוף אל המקום שבו הלב באמת רוצה להיות"

להאזנה ←