יונתן זילברשייד מזמר: ים ביי בידי ביי ביי

יונתן זילברשייד -  ים ביי בידי ביי ביי

יונתן זילברשייד הוא אמן פולק ישראלי, אשר כותב את שיריו בעברית בהשפעות פולק שונות מרחבי העולם. אוזניו התחנכו על שלל מנגינות עם ממקומות רבים ומגוונים. עם כובע של בוקרים על הראש, גיטרה ומפוחית, יוצא יונתן זילברשייד אל הדרך – במסעותיו בעולם ובשדות עמק יזרעאל, בהם גדל והתפתח, מגבש יונתן את שיריו.

שיריו של יונתן נכתבים ומבוצעים עם גיטרה אקוסטית ומפוחית, ובשילוב עם נגנים נוספים נוצרת בהם אווירת פולק עברי, המשלב השפעות רחוקות וחיבור לאדמה המתגבשים ביחד בפשטות ובטבעיות.

הסינגל הראשון של זילברשייד נכתב ביבשת רחוקה ומדבר על הקשר שבין אדם לביתו ולנופי נעוריו. הגעגועים לדברים הפשוטים והמובנים מאליהם שלפתע חסרים אי שם במרחק.

השיר ים ביי בידי ביי ביי נכתב כמחווה לניגונים יהודיים ומבטא את הגעגועים לאווירה המיוחדת של תקופת החגים בעת מסע ארוך בארץ אחרת. את השיר מלווה לכל אורכו נגינת כינורו הייחודית של הכנר ניצן-חן רזאל, העוטפת את השיר ברכות יהודית. בהפקתו המסורה והרגישה של עודד גדיר, קרם השיר עור וגידים, שנים לאחר שנכתב.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

האדמו"ר הכווין ובנצי שטיין הלחין: 'רווח והצלה יעמוד ליהודים'

ערב ימי הפורים וזמן המלחמה, בתוך כל הלחץ והפחד. קבלו לחן מקפיץ ומשמח שהולחן ע"י הבעל מנגן ר' בנצי שטיין, בסעודת מלווה מלכה לפני שבוע בביתו של תומך התורה הנגיד ר' בערי וייס בניו יורק.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"זושא" חוזרת עם סינגל חדש: "הכל יכול להשתנות"

להקת 'זושא', שכבשה את לבבות המאזינים בעולם היהודי עם להיטי הענק שלהם ביניהם הלהיט "הנני" שהפך לפס הקול של התקופה האחרונה, בסינגל חדש לפורים אבל לא רק – "הכל יכול להשתנות".

להאזנה ←