פיינליסט 'דה וויס' איל כהן בשיר חדש: במקום

איל כהן

היוצר-זמר איל כהן, עושה בימים אלו את צעדיו האחרונים בדרך לאלבום הבכורה הקרב. אחרי שהוציא שני סינגלים ששבו את אוזני מבקרי המוזיקה, "אשא מבטי" ו"אסירי תקווה", משחרר איל שיר מרענן – "במקום".

על השיר החדש מספר איל: "במקום לזרוע ולקצור אני מוקף בבירוקרטיה", גיליתי שגם האמנות מוקפת בבירוקרטיה. זה לא טבעי ופשוט להוציא לעולם את היצירה. כמות האפשרויות, הפגישות והאסטרטגיות שנתקלתי בהן מאז "הגמר הגדול" הציפה אותי לגמרי. זה היה לי – ועדיין – כמו עבודה זרה. במקום להתרענן במים, עובדים את עגל הזהב".

"לפני כמה שנים, בעוד אחד מהרגעים שבהם אתה חש בפער העצום בין המקום שבו אתה נמצא, לאיפה שרצית ויכולת להיות – לקחתי עט ויריתי כמו חיצים על הדף, והנה נולד מן שיר-מחאה עצמית שכזאת. המילים העוקצות זימנו דווקא לחן קליל, כאילו שאם הפער לא ממש נסגר, לפחות שנצחק אותו. נחגוג את הפספוסים של חיינו במקום להתייסר מהם".

"כשאני מבצע את "במקום" בהופעות, אני קולט את החיוך מתפשט בקהל. נהנים מהשורות המתגלגלות. בדרך כלל אני גם מתקיל אנשים, ומציע להם להוסיף שורה בספונטניות, ואכן כמעט תמיד מישהו זורק איזה "במקום" משלו. לכן זה נראה לי שיר שנועד לאנרגיה "חיה" שיש בהופעה טובה, ופחות כשיר אולפן באלבום שבדרך". 

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הגרסה הווקאלית של יוסף עבאדי לשירו "רגעים של אושר"

השיר האופטימי המחזק והכובש עם מסר של תודה הכרת הטוב ושמחה ברגעים הקטנים של החיים מקבל חיים חדשים בגרסה ווקאלית תוססת השומרת על הוייב המקורי ומגישה אותו במעטפת קולית עשירה

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבי אילסון ומוטי איידנסון בדואט ווקאלי: “דיבור של הלב”

לאחר שהשיר “דיבור של הלב” נגע בלבבות רבים וזכה לאהדה גדולה, הזמר אבי אילסון והיוצר מוטי איידנסון משיקים כעת גרסה ווקאלית מיוחדת ומרגשת לימי ספירת העומר ובין המצרים.

להאזנה ←