פנינים: שיר חופה חדש לאומן חדש – רפאל בן

רפאל בן - פנינים

רפאל בן (21) מאורס טרי טרי (אתמול בלילה), מתחבר אולי בתוקף הנסיבות לשיר החופה המיוחד המוגש לכם היום. פנינים הוא פרי שיתוף פעולה של שני יוצרים צעירים ומבטיחים: רפאל בן, וארי גוטהלף, תלמידי ישיבה הלומדים בארה"ב.

כמו בכל הסיפורים על כישרון עולה, מתברר שרפאל החל לשיר כבר בגיל 6 באירועים משפחתיים, ולאחר מכן גם באירועים של הקהילה ובית הכנסת בעיר פריז שבצרפת, גם כיום הוא שר באירועים של הקהילה. בגיל 12 הוא הצטרף למקהלה של יוסף ברהמי בפריז, ובגיל 15 הופיע לראשונה בהופעה בבנייני האומה בירושלים, זה היה השלב שהוא החל להופיע באופן רשמי וקבוע בבלגיה וברחבי צרפת. בהמשך הוא שר כ"טנור" ב Chorale Juive de France המקהלה היהודית של צרפת. כשרפאל מתבגר קמעה, הוא עובר ללמוד בישיבת נר ישראל בבולטימור וכיום משמש, כחזן בבית כנסת בשכונת קווינס בניו יורק.

"המנטורים המוזיקליים שלי הם החזן יוסף חיים הרשטיק, החזן ניסים בוזגלו ז"ל והקטור סאבו מהמקהלה היהודית של צרפת", מגלה בן. המוזיקה שלו מושפעת רבות, מהזמרים גד אלבז, דניאל לוי, אנריקו מאסייס הצרפתי היהודי, וגם המלחינה נעמי שמר.

את הלחן והעיבוד לפנינים כתב שמואל (דידייר) אטלן, מלחין ומעבד כבר יותר מ 20 שנה, שעבד קודם חזרתו בתשובה עם כוכבים בינלאומיים בצרפת וארה"ב. לפני כמה שנים הוא הצטרף לשומרי המצוות, והחליט להשתמש בניסיון שלו כדי לעזור למוזיקה היהודית, במיוחד בצרפת, רפאל הכיר את שמואל בצרפת, וביקש לצרף אותו לפרויקט בשל ניסיונו הרב במוזיקה. העבודה על שיר החופה וההקלטות, נעשו באולפן של שמואל אטלן.

הצלע השלישית בקריירה המוזיקלית העכשווית של רפאל בן, היא ארי גוטהלף מפיק וכותב שירים בן 19 מישראל, הלומד ומתגורר כעת בארה"ב. "הכרנו כשרפאל חיפש בקבוצות שונות מישהו שיכתוב לו שיר", נזכר גוטהלף, "פניתי אליו ואחרי התכתבויות רבות, הבנו שאנחנו שני יוצרים צעירים עם אותן שאיפות ואותה פילוסופיה במוזיקה. הפכנו לצוות והתחלנו בפרויקט משותף, אנחנו עובדים יחד קרוב לחצי שנה. שיר החופה הנוכחי הוא השיר הראשון ואנחנו עובדים כבר על השרים הבאים".

מילים: ארי גוטהלף | לחן, עיבוד והפקה מוזיקלית: שמואל (דידייר) אטלן

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הרשי אייזנבך מקדים שלום לכל אדם!

רגע אחרי החגים, עם פתיחתה של עונת החורף, משחרר הרשי אייזנבך שיר פאנקי וקצבי חדש, בליווי קליפ צבעוני ומסקרן המציג את סדר יומו הגדוש, כשבין הקלטה לחתונה ובין שידור להופעה הוא לא שוכח להקדים שלום לכל אדם!

להאזנה ←
שירים חסידיים

חוזרים לבראשית: מני דיסקינד משיק סינגל חדש – "ניחוח קדם"

עם פתיחת מעגל השנה וערב שבת פרשת בראשית, משיק היוצר מני דיסקינד סינגל חדש ומרגש בשם "ניחוח קדם". בתקופה שבה הלב מבקש עוגן, היצירה החדשה לוקחת את המאזין למסע שורשי

להאזנה ←
שירים חסידיים

זמר חדש, שיר חדש: אלעזר יפרח – "אבי נתן"

כשהשיר הגיע למפיק מאור שושן, הוא אמר שהשיר צריך פזמון חדש. זמן קצר אחר כך השתתף יפרח בערב תפילה לשובו של אבינתן אור מהשבי, ערב שעסק בדיוק באותן נקודות של עם אחד וסיפור משותף.

להאזנה ←