כשהאדמו"ר מפרמישלאן ביקש מדוד קליגר ניגוני מירון

דוד קליגר

השעה היתה 02:35 לפנות בוקר של מוצאי פורים דפרזים, שיכורי בני ברק נרדמו מזמן הבוקסות המרעישות הוחזרו כבר מזמן אחר כבוד למחסן, ורק בבית כנסת אחד הטיש עדיין בעיצומו.

נגן הקלרינט והמפיק דוד קליגר גם הוא כבר התכונן לשנת הליל לאחר שתיית היין ונגינה ארוכה בבית מדרשו של הוד כ"ק האדמו"ר מבוטושאן שליט"א, אך השינה היתה ממנו והלאה והוא החליט לקפוץ לאותו טיש הלא הוא שולחנו הטהור של כ"ק האדמו"ר מפרמישלאן.

כבר ממרחק הוא שומע את השירה האדירה של החסידים ובראשם הבעל מנגן ר' שרוליק קלצקין ואיתו עימו מלוה אותם בקלידים ר' חיים פולק – והשירה עוצמתית וסוחפת-הדבקה מיוחדת של המילים "ונהפוך הוא וכו'" על מנגינת השיר הידוע "לנר ולבשמים… אם תתנו לי כוס יין להבדלה" מושרת בכל הכח למרות השעה המאוחרת.

איך שקליגר מגיע אל עמדת התזמורת היא השתתקה, הרבי שליט"א החל בקריאת הקוויטלאך כשהזמר שרוליק קלצקין פוצח בשירי רגש מיוחדים, קליגר לא מחכה דקה פותח את הקלרינט ומצטרף לניגוני הרגש ומנגן ומנגן שעה ארוכה.

גם אחרי שהזמר כבר התעייף קליגר ממשיך ומנגן ניגונים ברלסבאים עתיקים לצד ניגונים מהימים הנוראים כשבתווך גם שירים חדשים ועדכניים, ולפתע קורא לו הרבי נותן כוס יין בידו מצווה עליו לשתות מברך אותו ומבקש ממנו לנגן ניגוני מירון ובצורה כזו שהוא יוכל לראות אותו מנגן, קליגר פצח בסדרת ניגוני מירון השמחים והשמחה הרקיעה שחקים.

לחצו PLAY לצפייה

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

לכבוד ל"ג: קובי ברומר בסינגל חדש "בקודש הקדשים"

קובי ברומר מסמן טריטוריה חדשה, ומשיק סינגל ראשון מתוך אלבום חסידי שבדרך. "בקודש הקדשים" סינגל לוהט לכבוד ל"ג בעומר, אותו הלחין עם אלי קליין. העיבוד וההפקה המוזיקלית של אלי קליין ואיצי ברי.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"בעת נעילת שער" בנצי שטיין מארח את גדולי הזמר

כשאווירת חג שוררת באוויר, ומאידך תחושת געגוע עז למירון, מגיש בנצי שטיין מחרוזת מרגשת ומלאת כיסופים לרבי שמעון בר יוחאי, ולציון הקדוש במירון "בעת נעילת שער".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברומי סאמעט חוזר בסינגל מלהיב: "אני יהודי"

סאמעט החליט להוציא את השיר בל"ג בעומר, לכבודו של התנא האלוקי, רבי שמעון בר יוחאי, כשהוא מצרף את המילים שכתב יחד עם חיים גוטנטג, ללחן חסידי מבית חסידות קרלין.

להאזנה ←