טעימה לקראת פסח: יצירת המופת של עולם החזנות

קולין שחט - אודך

קולין שחט כבש את הבמות הגדולות בעולם, הופיע בארמון בקינגהם עם התזמורת הפילהרמונית המלכותית של לונדון, עמד על במה אחת עם הטנור האגדי חוזה קאררס, והפך עם השנים לפס הקול הבריטוני של עולם החזנות והמוסיקה הליטורגית יהודית, אך למרות הכל, הוא מסיים כעת את הפרויקט המוסיקאלי הקרוב ביותר לליבו.

במשך שנתיים ימים, עמל שחט יחד עם המוזיקאי ריימונד גולדשטיין והמנצח מרק טמרליס על התקליט שהתקבל כיצירת המופת של עולם החזנות והתפילה – ושכולו מוזיקה מבית הכנסת לחזן ולמקהלה בניחוח המסורת המערב-אירופית.

אחד הדברים שמייחדים את התקליט – הוא הרפרטואר הייחודי השוזר בתוכו ישן וחדש, מוכר ושאינו מוכר והכל בקולו הבריטוני – קטיפתי של שחט במעטפת הקסומה של קולות המלאכים ממקהלת 'נעימה' בניצוחו של טמרליס, בשילוב האנסמבל והעיבודים של גולדשטיין.

בין היצירות בתקליט ניתן להאזין ל'ישמחו' של מאיר פינקלשטיין, 'לכה דודי' של שמואל דוד, 'מי שברך' של רלף לויטן, 'אודך' של שמואל דוד, 'עץ חיים' של גולדשטיין, 'והגן בעדינו' של לואי לבנדובסקי ועוד.

לרגל חג הפסח הקרב ובא ולרגל ההשקה החגיגית של התקליט, משחרר שחט להאזנה את היצירה 'אודך' בלחנו של זאוול זילברטס, יצירה שנכתבה במקורה לארבעה קולות ועובדה מתוך האוסף של דויד ג'. פוטרמן, בית הכנסת פארק אווניו, ניו יורק.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

אלבומים חדשים

משה טישלר מציג את "מי לי" אלבום חדש ומסקרן

משה טישלר מתאחד עם המפיק נחום לויטן לאלבום "מי לי", אלבום פורץ דרך הכולל 14 שירים בלתי נשכחים, הפקה עשירה וכמה מביצועי הווקאל המדהימים ביותר שלו עד כה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

יוסי גרין ומנדי ווארש בדואט שכולו "אהבת ישראל"

שיתוף פעולה חדש מבית פרויקט המוזיקה הענק והאהוב "תודה לך השם". הפעם מתארח המלחין החסידי האגדי, יוסי גרין, יחד עם הזמר האהוב מנדי ווראש לשיר שהלחינו וכתבו יחד עם אנשי "תודה לך השם"

להאזנה ←