נתנאל הרשטיק בביצוע מיוחד: "ירושלים של זהב"

נתנאל הרשטיק - ירושלים של זהב

לרגל יום ירושלים הקרב חברו מספר מוזיקאים מן השורה הראשונה להקלטת חידוש מאתגר ויוצא דופן לשיר המיתולוגי "ירושלים של זהב" של נעמי שמר.

השיר שזכה לעדנה מוזיקלית מחודשת מבוצע ע"י החזן נתנאל הרשטיק, חזן בית הכנסת HAMPTON בלונג איילנד, ניו יורק יחד עם המוזיקאים אורי אבני האחראי על העיבוד וההפקה המוזיקלית, צח דרורי (כלי מיתר), בן ספקטור ורשימת נגנים מוערכים שלקחו חלק ביצירה. והתוצאה קלאסיקה חדשה שמתכתבת עם מוזיקה עכשווית, וביצוע מרגש שמעניק פרשנות ומשמעות חדשה לשיר בראי התקופה.

את השיר מלווה וידאו-קליפ מושקע בבימויו של איתן אשכנזי, הקליפ מספר את סיפורה של ילדה שאיבדה את הוריה בסמטאות ירושלים העתיקה כמשל לעם ישראל שאיבד את דרכו בגלות, ולאחר מסע חיפושים ממושכים הילדה מוצאת את הוריה אל מול אבני הכותל המערבי.

הפרויקט שהינו א-פוליטי, וחוצה דתות ומגזרים הוא במימון ויוזמת תנועת "המזרחי העולמי" ומטרתו לדברי מנכ"ל התנועה הרב דורון פרץ הוא "להעמיק את הזהות היהודית והאחדות בעם בכלל והקשר לירושלים בפרט, ובייחוד השנה לרגל פתיחת חגיגות ה- 50 לאיחוד העיר".

לחצו PLAY לצפייה בקליפ

ביצועים נוספים

צרכנות

מוכנים לחנוכה: יצירה יהודית שממשיכה להתנגן מדור לדור

השנה, כמו בכל שנה, "הצורפים" מפתיעה במגוון עיצובים שיתאימו לכל סגנון. הקולקציות החדשות משלבות עיצובים מודרניים וקלאסיים עם מסורת צורפות עתיקת יומין, כאשר כל חנוכייה מיוצרת בעבודת יד מוקפד

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברהם פריד שר צמאה: ניגון שמחה לחודש כסלו

ערב ראש חודש כסלו ורגע לפני תחילת אירועי 'צמאה' בי"ט כסלו בבנייני האומה, רואה אור סינגל נוסף במסגרת פרויקט הניגונים המצליח. מדובר בניגון שמחה המכונה גם ׳ניגון לראש חודש כסלו׳ שזוכה לביצוע מרענן ומקפיץ של גדול הזמר החסידי אברהם פריד.

להאזנה ←