אחרי עשור: עקיבא מרגליות בסינגל חדש – "ואשא"

עקיבא מרגליות - ואשא

הזמר והיוצר עקיבא מרגליות, שובר שתיקה מוזיקלית בת 10 שנים ומשחרר את "ואשא" – סינגל ראשון מתוך האלבום ״מרגליות וחברים״.

מרגליות, הפציע לראשונה בעולם המוזיקה היהודית/חסידית כבר לפני שלושה עשורים. מאז הספיק להוציא שלושה אלבומים מקוריים עם ארומה מוזיקלית "של פעם", המתרפקת על סגנון בית אבא. אלבומו הרביעי עליו עומל מרגליות בימים אלו, מדלג בין עבר להווה, בין ניגוני חסידות למוזיקה יהודית עכשווית.

באלבום החדש שזורים לחנים מקוריים, פרי יצירתם של האב עקיבא ובנו, משה מרגליות. על העיבוד החסידי הופקד המעבד האגדי יואל דיקמן שמותיר חותמת מוזיקלית מובהקת, המעטרת את טובי האלבומים במוזיקה החסידית. לצד אלה, מככבים מיטב אמני המוזיקה היהודית והחסידית, אותם מארח מרגליות לביצועים משותפים מרתקים.

את הסינגל הראשון "ואשא", הלחין משה מרגליות, בנו המוכשר של עקיבא, ומלווה אותו מועצת השירה בהנהגתו של ישי לפידות. מילות השיר "ואשא אתכם על כנפי נשרים ואביא אתכם אלי כנשר הנושא את גוזליו על כנפיו", קולו המרגש של עקיבא והעיבוד המבריק של דיקמן מייצרים חוויה של הרמוניה יהודית – חסידית בסגנון מוזיקלי ייחודי ומדבק.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הרשי אייזנבך מקדים שלום לכל אדם!

רגע אחרי החגים, עם פתיחתה של עונת החורף, משחרר הרשי אייזנבך שיר פאנקי וקצבי חדש, בליווי קליפ צבעוני ומסקרן המציג את סדר יומו הגדוש, כשבין הקלטה לחתונה ובין שידור להופעה הוא לא שוכח להקדים שלום לכל אדם!

להאזנה ←
שירים חסידיים

חוזרים לבראשית: מני דיסקינד משיק סינגל חדש – "ניחוח קדם"

עם פתיחת מעגל השנה וערב שבת פרשת בראשית, משיק היוצר מני דיסקינד סינגל חדש ומרגש בשם "ניחוח קדם". בתקופה שבה הלב מבקש עוגן, היצירה החדשה לוקחת את המאזין למסע שורשי

להאזנה ←
שירים חסידיים

זמר חדש, שיר חדש: אלעזר יפרח – "אבי נתן"

כשהשיר הגיע למפיק מאור שושן, הוא אמר שהשיר צריך פזמון חדש. זמן קצר אחר כך השתתף יפרח בערב תפילה לשובו של אבינתן אור מהשבי, ערב שעסק בדיוק באותן נקודות של עם אחד וסיפור משותף.

להאזנה ←