להקת השיליצים בקליפ לזכרו של מאיר בנאי

"השיליצים" – להקה המורכבת משלושה אחים. הרכב מוסיקלי ייחודי ששר ומנגן קאברים בסגנונות שונים: קרליבך, חסידי, וישראלי, כשהדגש על שירי רגש ונשמה מכל הז'אנרים. מתמחים בהובלת קומזיצים וערבי שירה, במסגרתם הופיעו בשלל במות מוכבדות, בניהן במרכז הקונגרסים שבבנייני האומה שבירושלים, מוזיאון תל-אביב, משרדי "גוגל ישראל", ועוד.

לפני כחודשיים הופיעה הלהקה במסגרת קבוצת נופש בהרי האלפים, ובעודם שרים ומנגנים ביחד עם הזמר והיוצר ישי ריבו שירי רגש לצד קלאסיקות ישראליות, בין היתר של המוסיקאי והיוצר מאיר בנאי ז"ל. נודע דבר פטירתו של בנאי, שהותיר את הנוכחים המומים וכואבים. מתוך הצער והכאב נוצר לו באופן ספונטני מעגל של דיבוק חברים עם שירה סוחפת של הפיוט "לך אלי" בלחנו של בנאי.

תחת הרושם העז שנותר בהם מאותה חוויה, ועם החזרה לישראל, נולד הרעיון להקדיש להנציח ולזכור את מאיר ז"ל בדרך הטובה ביותר – מוסיקה. וכך נכנסו "השיליצים" אל אולפן ההקלטות להקלטת ביצוע מיוחד ל"לך אלי", שאת מילותיו חיבר ר' אברהם אבן-עזרא. שיר שכולו כמיהה וערגה שבנאי ז"ל הלחין במלוא הרגש והחן.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

לחצו PLAY לצפייה בקליפ

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

25 שנה של הרמוניה: לב טהור חוזרים עם פרויקט ווקאלי

הסינגל הראשון: "ובנה" (מתוך האלבום LT4), באירוח של מרדכי שפירא. עבור שפירא, מדובר בסגירת מעגל אישית, הוא גדל על השיר הזה, ושנים לאחר מכן מצא את עצמו מבצע אותו בלייב לצד שוובל באירוע בר מצווה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

מוטי עויזר בגרסה ווקאלית לשיר "הדרך אליך"

בעיצומם של ימי ספירת העומר ועל רקע אי-הוודאות לגבי החזרה למלחמת "שאגת הארי", הזמר מוטי עויזר מגיש גרסה ווקאלית מלהיבה ללהיט שלו "הדרך אליך".

להאזנה ←