אברהם משה ברדוגו והחבר'ה שרים – "לחדש נעורי"

בישוב יבניאל, נצפו לאחרונה בכירי התעשיה עם אברהם משה ברדוגו בשבת אחים בפרויקט משותף, פרי הפקתו של אמן הקלידים המפורסם הרשי סגל. במסגרת הפרויקט, יצאו שמונה עשר מוזיקאים ליום צילומים ארוך שבסיומו יצא הקליפ המושקע ללחנו של המשפיע ר' משה קליין מקהילת ברסלב-צפת על מילותיו הקדושות של רבי נחמן מברסלב זצוק"ל, מתוך התפילה שלאחר אמירת התיקון הכללי.

בפרויקט "לחדש נעורי" השתתפו שמונה עשר קלידנים וכליזמרים מכל קצווי הקשת המוזיקלית במגזר החרדי. מדובר בשיתוף פעולה נדיר מסוגו מכל קצות התעשייה המוסיקלית החסידית.

ברדוגו, שהיה מתלמידיו הקרובים ביותר של המוהרא"ש שיק זצוק"ל וזכה לשמשו בקודש, חושף לראשונה את השיחה שהתקיימה בחדרי-חדרים ואף הביאה להפקת הענק. "יום אחד נכנסתי לחדרו של המוהרא"ש והוא הפנה אלי שאלה חריגה שלא ציפיתי אליה", מספר ברדוגו על השיחה שנחשפת כעת לראשונה. "המוהרא"ש שאל אותי 'פארוואס זינגסטו נישט אויף חתענעס?' (בתרגום לעברית: למה אתה לא שר בחתונות?), תמיד אמרו לי שיש לי קול ייחודי, אבל לא חשבתי שהשאלה תגיע דווקא מכיוונו של המוהרא"ש זצוק"ל".

כעת, שנתיים לאחר פטירתו של המוהרא"ש שיק זצ"ל, שהותיר אחריו געגועים רבים וכמובן את אותה השיחה הבלתי נשכחת, הוא משיק את הקליפ המשותף עם שמונה עשר המוזיקאים. הקליפ, צולם כמובן ביבניאל – מקום מושבו וקבורתו של המוהרא"ש שיק זצוק"ל.

לחצו PLAY לצפייה בקליפ

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

לכבוד ל"ג: קובי ברומר בסינגל חדש "בקודש הקדשים"

קובי ברומר מסמן טריטוריה חדשה, ומשיק סינגל ראשון מתוך אלבום חסידי שבדרך. "בקודש הקדשים" סינגל לוהט לכבוד ל"ג בעומר, אותו הלחין עם אלי קליין. העיבוד וההפקה המוזיקלית של אלי קליין ואיצי ברי.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"בעת נעילת שער" בנצי שטיין מארח את גדולי הזמר

כשאווירת חג שוררת באוויר, ומאידך תחושת געגוע עז למירון, מגיש בנצי שטיין מחרוזת מרגשת ומלאת כיסופים לרבי שמעון בר יוחאי, ולציון הקדוש במירון "בעת נעילת שער".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אברומי סאמעט חוזר בסינגל מלהיב: "אני יהודי"

סאמעט החליט להוציא את השיר בל"ג בעומר, לכבודו של התנא האלוקי, רבי שמעון בר יוחאי, כשהוא מצרף את המילים שכתב יחד עם חיים גוטנטג, ללחן חסידי מבית חסידות קרלין.

להאזנה ←