הזמר מושי גרין בסינגל ראשון 'איה אלוהיך'

הזמר מושי גרין שבעבר שר עם ענק הזמר החסידי מרדכי בן דוד בדיסק 'כיסופים' התקרב בשנים אחרונות לרבי נחמן מברסלב ועכשיו חוזר לעולם הנגינה בסינגל ראשון עם שיר עוצמתי ומרגש בלחן משלו ומילים מליקוטי מוהר"ן. עיבודים והפקה חיים גולד ויענקי כהן.

השיר בנוי משלשה חלקים, שתי הקטעים הראשונים של השיר מבוססים על תורה ו' בליקוטי מוהר"ן שם מדבר רבינו על היכולת לידבק בהשי"ת מכל מקום ומכל דרגה שיהודי נמצא בו.

הקטע השלשי של השיר מוסיף על נדבך מתורה לג' בליקו"מ שם מביא רבינו לשון הירושלמי "אם יאמר לך אדם איה אלהיך תאמר לו בכרך גדול שברומי" ומגלה רבינו שהאדם השואל איה אלוהיך הוא שקוע בקליפות וכופר בעיקר ואינו מאמין שהשי"ת יכול להיות נמצא בכל מקום ממש, לכן תאמר לו אפילו בכרך גדול של רומי גם שם השי"ת נמצא, כי הוא מחיה את הכל ובכל מקום שאדם נמצא, משם הוא יכול לחזור להשי"ת ולדבק עצמו אליו ית'.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הרשי אייזנבך מקדים שלום לכל אדם!

רגע אחרי החגים, עם פתיחתה של עונת החורף, משחרר הרשי אייזנבך שיר פאנקי וקצבי חדש, בליווי קליפ צבעוני ומסקרן המציג את סדר יומו הגדוש, כשבין הקלטה לחתונה ובין שידור להופעה הוא לא שוכח להקדים שלום לכל אדם!

להאזנה ←
שירים חסידיים

חוזרים לבראשית: מני דיסקינד משיק סינגל חדש – "ניחוח קדם"

עם פתיחת מעגל השנה וערב שבת פרשת בראשית, משיק היוצר מני דיסקינד סינגל חדש ומרגש בשם "ניחוח קדם". בתקופה שבה הלב מבקש עוגן, היצירה החדשה לוקחת את המאזין למסע שורשי

להאזנה ←
שירים חסידיים

זמר חדש, שיר חדש: אלעזר יפרח – "אבי נתן"

כשהשיר הגיע למפיק מאור שושן, הוא אמר שהשיר צריך פזמון חדש. זמן קצר אחר כך השתתף יפרח בערב תפילה לשובו של אבינתן אור מהשבי, ערב שעסק בדיוק באותן נקודות של עם אחד וסיפור משותף.

להאזנה ←