"דרכי נועם" – יהורם גאון שר עובדיה חממה

העבודות על אלבום שירי הקודש תפילת האדם של יהורם גאון, מבית היוצר של עובדיה חממה, הגיעו לסיומן. האלבום צפוי לצאת בקרוב מאד ממש ורגע לפני, עם תחילת הימים הנוראים, משחררים השניים סינגל חדש.

דרכי נעם, שיר אהבת ישראל והתורה,הינו שילוב מילים מספר משלי ג', יחד עם מילים מקוריות של חממה שכאילו נכתבו בקולמוסיהן של מחברי סידורי התפילה בדורות שעברו.

מסוף העולם עד סופו, היא תאיר לך את הדרך
מלבדה אין עוד, תורת חיים וערך
מהרקיע כפלא הפציעה, כנס תתנוסס בגאון
מהרקיע אלינו הפליאה, להשביע להרוות צימאון
דְּרָכֶיהָ דַרְכֵי נֹעַם וְכָל נְתִיבֹתֶיהָ שָׁלוֹם
בְּנִי תּוֹרָתִי אַל תִּשְׁכָּח וּמִצְוֹתַי יִצֹּר לִבֶּךָ
כִּי אֹרֶךְ יָמִים וּשְׁנוֹת חַיִּים וְשָׁלוֹם יוֹסִיפוּ לָךְ
חֶסֶד וְאֱמֶת אַל יַעַזְבֻךָ, עַל לוּחַ לִבֶּךָ כְּתוֹב אוֹתָם
וּמְצָא חֵן וְשֵׂכֶל טוֹב, בְּעֵינֵי אֱלֹקִים וְאָדָם.

"מה שהביא אותי לצורך של ממש לכתיבת השיר, זה משהו שהטריד אותי", מסביר עובדיה חממה. "קיימת דעה קדומה בקרב רחוקים וטועים, בתפיסה שאם אתה יהודי, שמתיישב בחלקי הארץ השונים (ולמשל מזרחה לתל אביב…) ואוהב את התורה ונאמן לארץ ישראל – אתה אוטומטית מקור הבעיה, אדם קיצוני ששונא גויים ולא רוצה שלום, העניין הזה הפריע לי מאד… אם היום מדברים על פייק ניוז, הרי זו תפיסה הפוכה לאמת. יש להגיד אמת ברורה ולפרסם אותה. 'עם ישראל הינו עם רחמן ורודף שלום, שנאלץ בעל כורחו להלחם על קיומו הפיסי והרוחני מאז ומעולם".

שהרי חזון הנביאים על תיקון עולם ועל השלום העולמי הינו אחד מעיקרי האמונה היהודית. חממה מספר: "אמנם לא חידשתי פה דבר, אולם שכשפגשתי כאומן את מילות הקודש "דרכיה דרכי נועם ונתיבותיה שלום", חשתי שמצאתי את המענה המדוייק לתפיסות השליליות על אוהבי התורה והארץ, והאמונה בבורא עולם. "שם זה התניע אותי ובנקודה עמוקה הזו נולד השיר" .

שירת הקודש המופלאה של יהורם גאון היא אולי השופר הלאומי ההולם ביותר כיום ל 12 השבטים שאנחנו. יהורם התחבר לשיר בשלמותו משמיעה ראשונה .בהתחלה הוא עוד חשב שכל הטקסט מן המקורות … ועד היום הוא אומר שזה לא שיר אחד אלא כמה שירים שונים שמחוברים יחד ליצירה שלמה אחת".

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

התמיכה בלומדי התורה של יוסי בייליס: "ואתם הדבקים"

סינגל חדש ומרגש לקראת הימים הנוראים תחת השם "ואתם הדבקים". השיר, שנולד מתוך הרהור עמוק בטקסט ברכת החודש ובפסוק מספר דברים, מציע מסר של חיבור לשורשי האמונה בעת הזו המורכבת.

להאזנה ←
שירים חסידיים

כי בא מועד: יואלי דווידוביץ, שוכי גולדשטיין ו'מלכות'

על הביצוע הפעם הופקדו יואלי דווידוביץ ושוכי גולדשטיין, בעיבודו שלנפתלי לנדסמן ממקהלת 'מלכות', כאשר 'מלכות' מלווה אותה קולית בעיבודו הקולי של פנחס ביכלר.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שלומי אגמון מפתיע בסינגל חדש – "לעולם"

"לעולם" יוצא לאוויר העולם לכבוד חודש אלול, עם המילים מהתפילה שאומרים בכל בוקר: "לעולם יהא אדם ירא שמים בסתר" – שיר תפילה מלא בתחנונים.

להאזנה ←