זוכרים את ראש הישיבה ביצירה מרטיטה: "עוד יזכור"

ממש לפני כחודשיים מלאה שנה להסתלקותו בחטף של ראש ישיבת 'אור אלחנן' הרב משה מרדכי חדש זצ"ל, ובימים אלו בפרט ימי הרחמים והסליחות הלב מתמלא בגעגוע עז לדמותו ולרושם העז אותו הותיר על תלמידיו ושומעי לקחו, והם מגישים יצירת מופת מרטיטה לזכרו "עוד יזכור".

ראש הישיבה זצ"ל היה משמש כחזן בימים הנוראים, קולו הזך והטהור היה נישא בהיכל הישיבה וממיס את הלבבות, וכשהיה מגיע בתפילת מוסף ל"חמול על מעשיך" או אז הלבבות היו נשברים ומתפרקים לשמע הלחן המיוחד של ר' יצחק הוטנר זצ"ל שהולבש במתק רב על המילים הכ"כ מיוחדות הללו "…ותשמח במעשיך".

אם יצא לכם לדבר עם בחור או בוגר מישיבת אור אלחנן, תופתעו לגלות כי זוהי גולת הכותרת של תפילות הימים הנוראים, שם בדיוק בנקודה ההיא יש התעוררות תשובה מיוחדת כזו שמשפיעה למשך כל השנה כולה.

כדי להעביר את האווירה הקדושה והנוסח המיוחד לקהלים נוספים, נכנס אל האולפן הבעל תפילה הרב שייקה גרינשפן המכהן כראש רשת הכוללים "נרו יאיר", כשהוא מצרף אליו גם את הבעל תפילה בוגר הישיבה הרב יצחק כהן והקליטו את היצירה המרגשת הזו לזכרו "עוד יזכור לנו".

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ברוך ויזל ביצירה מרטיטה לימים הנוראים: "ונתנה תוקף"

לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, מגיש בעל המנגן ברוך ויזל יצירה קסומה על 'ונתנה תוקף' – מרגעי השיא של תפילת הימים הנוראים, עם המוזיקאי והמעבד יענקי לנדאו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שימי וייס משיק סינגל שני: "רָם וְנִשָּׂא"

עם תהודה רבה מהסינגל הראשון שלו, משיק שימי וייס סינגל שני "רָם וְנִשָּׂא" בלחנו של נחמן זוננשיין, שאף משתתף בביצוע, העיבוד וההפקה המוזיקלית של אבי שפרונג.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ערב יום הדין, משה חליפה עם סינגל חדש: "נחישות"

"נחישות", שיר המעודד חיזוק באמונה ובעבודת השם. חליפה, המתעסק בתחום מערכות הבניין ומנהל פרויקטים למחייתו, מחלק את זמנו בין עבודת השם בלילות לבין המשפחה והיצירה המוזיקלית בשאר הזמן.

להאזנה ←