זוכרים את ראש הישיבה ביצירה מרטיטה: "עוד יזכור"

ממש לפני כחודשיים מלאה שנה להסתלקותו בחטף של ראש ישיבת 'אור אלחנן' הרב משה מרדכי חדש זצ"ל, ובימים אלו בפרט ימי הרחמים והסליחות הלב מתמלא בגעגוע עז לדמותו ולרושם העז אותו הותיר על תלמידיו ושומעי לקחו, והם מגישים יצירת מופת מרטיטה לזכרו "עוד יזכור".

ראש הישיבה זצ"ל היה משמש כחזן בימים הנוראים, קולו הזך והטהור היה נישא בהיכל הישיבה וממיס את הלבבות, וכשהיה מגיע בתפילת מוסף ל"חמול על מעשיך" או אז הלבבות היו נשברים ומתפרקים לשמע הלחן המיוחד של ר' יצחק הוטנר זצ"ל שהולבש במתק רב על המילים הכ"כ מיוחדות הללו "…ותשמח במעשיך".

אם יצא לכם לדבר עם בחור או בוגר מישיבת אור אלחנן, תופתעו לגלות כי זוהי גולת הכותרת של תפילות הימים הנוראים, שם בדיוק בנקודה ההיא יש התעוררות תשובה מיוחדת כזו שמשפיעה למשך כל השנה כולה.

כדי להעביר את האווירה הקדושה והנוסח המיוחד לקהלים נוספים, נכנס אל האולפן הבעל תפילה הרב שייקה גרינשפן המכהן כראש רשת הכוללים "נרו יאיר", כשהוא מצרף אליו גם את הבעל תפילה בוגר הישיבה הרב יצחק כהן והקליטו את היצירה המרגשת הזו לזכרו "עוד יזכור לנו".

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הרשי אייזנבך מקדים שלום לכל אדם!

רגע אחרי החגים, עם פתיחתה של עונת החורף, משחרר הרשי אייזנבך שיר פאנקי וקצבי חדש, בליווי קליפ צבעוני ומסקרן המציג את סדר יומו הגדוש, כשבין הקלטה לחתונה ובין שידור להופעה הוא לא שוכח להקדים שלום לכל אדם!

להאזנה ←
שירים חסידיים

חוזרים לבראשית: מני דיסקינד משיק סינגל חדש – "ניחוח קדם"

עם פתיחת מעגל השנה וערב שבת פרשת בראשית, משיק היוצר מני דיסקינד סינגל חדש ומרגש בשם "ניחוח קדם". בתקופה שבה הלב מבקש עוגן, היצירה החדשה לוקחת את המאזין למסע שורשי

להאזנה ←
שירים חסידיים

זמר חדש, שיר חדש: אלעזר יפרח – "אבי נתן"

כשהשיר הגיע למפיק מאור שושן, הוא אמר שהשיר צריך פזמון חדש. זמן קצר אחר כך השתתף יפרח בערב תפילה לשובו של אבינתן אור מהשבי, ערב שעסק בדיוק באותן נקודות של עם אחד וסיפור משותף.

להאזנה ←