סנונית ראשונה מפרוייקט חייו של יענקי דסקל: רחמנא!

בין כסה לעשור, בעוד עמך בית ישראל שרויים בתפילה ובתשובה ומעתירים בסליחות של עשרת ימי תשובה, משחרר המלחין ובעל המנגן לבית ויז'ניץ יעקב יודא דסקל סנונית ראשונה מתוך אלבומו היוקרתי שבדרך – "רחמנא".

השיר "רחמנא", אותו הלחין דסקל עצמו, הינו חלק מאלבום שזכה זה מכבר בסביבתו לכינוי "פרויקט חייו", בשל ההשקעה הרבה ועמל שהושקע באלבום, עליו הוא עמל מזה למעלה ממחצית העשור.

דסקל, שמופיע על הבמות היוקרתיות ביותר בארץ ובעולם, נטל חלק בעשרות אלבומים עד היום והוא חתום על שורה של נכסי צאן ברזל בעולם המוזיקה היהודית, וביניהם "ויהי נועם", "ואילו פינו", "הכל יודוך" ועוד. אלא שלראשונה רואה אור אלבום שכל כולו לחניו של דסקל – שגם עומד מאחורי ביצוע כלל רצועות האלבום.

מי שעומד מאחורי הפקת הענק הוא לא אחר מאשר המעבד האגדי יהושע פריד, שאחראי בין היתר גם על העיבודים, המלווים את צליליהם של שורת הכליזמרים מהתזמורת המורחבת, לצד חידושים אלקטרוניים בני-ימינו.

על הליוויים הקוליים הופקד המנצח הבלתי נלאה ר' הרשל בריסק, המנצח על המקהלה, שחוברת למקהלת ילדי "שבח" המצליחה מארצות הברית, שמוסיפה ללהיט הטרי חינניות ייחודית בעיבודיו של יהושע פריד.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

האדמו"ר הכווין ובנצי שטיין הלחין: 'רווח והצלה יעמוד ליהודים'

ערב ימי הפורים וזמן המלחמה, בתוך כל הלחץ והפחד. קבלו לחן מקפיץ ומשמח שהולחן ע"י הבעל מנגן ר' בנצי שטיין, בסעודת מלווה מלכה לפני שבוע בביתו של תומך התורה הנגיד ר' בערי וייס בניו יורק.

להאזנה ←
שירים חסידיים

"זושא" חוזרת עם סינגל חדש: "הכל יכול להשתנות"

להקת 'זושא', שכבשה את לבבות המאזינים בעולם היהודי עם להיטי הענק שלהם ביניהם הלהיט "הנני" שהפך לפס הקול של התקופה האחרונה, בסינגל חדש לפורים אבל לא רק – "הכל יכול להשתנות".

להאזנה ←