סנונית ראשונה מפרוייקט חייו של יענקי דסקל: רחמנא!

בין כסה לעשור, בעוד עמך בית ישראל שרויים בתפילה ובתשובה ומעתירים בסליחות של עשרת ימי תשובה, משחרר המלחין ובעל המנגן לבית ויז'ניץ יעקב יודא דסקל סנונית ראשונה מתוך אלבומו היוקרתי שבדרך – "רחמנא".

השיר "רחמנא", אותו הלחין דסקל עצמו, הינו חלק מאלבום שזכה זה מכבר בסביבתו לכינוי "פרויקט חייו", בשל ההשקעה הרבה ועמל שהושקע באלבום, עליו הוא עמל מזה למעלה ממחצית העשור.

דסקל, שמופיע על הבמות היוקרתיות ביותר בארץ ובעולם, נטל חלק בעשרות אלבומים עד היום והוא חתום על שורה של נכסי צאן ברזל בעולם המוזיקה היהודית, וביניהם "ויהי נועם", "ואילו פינו", "הכל יודוך" ועוד. אלא שלראשונה רואה אור אלבום שכל כולו לחניו של דסקל – שגם עומד מאחורי ביצוע כלל רצועות האלבום.

מי שעומד מאחורי הפקת הענק הוא לא אחר מאשר המעבד האגדי יהושע פריד, שאחראי בין היתר גם על העיבודים, המלווים את צליליהם של שורת הכליזמרים מהתזמורת המורחבת, לצד חידושים אלקטרוניים בני-ימינו.

על הליוויים הקוליים הופקד המנצח הבלתי נלאה ר' הרשל בריסק, המנצח על המקהלה, שחוברת למקהלת ילדי "שבח" המצליחה מארצות הברית, שמוסיפה ללהיט הטרי חינניות ייחודית בעיבודיו של יהושע פריד.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הללוי-ה – רון אהרן קרס חוזר עם רגאיי יהודי חדש

המוזיקאי שגדל על ברכי המוזיקה הקלאסית, עבר דרך עולם המוזיקה האלקטרונית וחזר בתשובה כחסיד ברסלב, משחרר סינגל ראשון ומבטיח מתוך פרויקט "תיקון הכללי רגאיי ג'אם" – עיבוד אקוסטי ומלא שמחה למזמורי התהילים

להאזנה ←
שירים חסידיים

הפרויקט של שרון אבילחק בלהיט קיץ תוסס

בעיצומו של הקיץ משיק היוצר המפיק והמעבד המוזיקלי שרון אבילחק את "אבא שלי מלך" – להיט קיץ אנרגטי מקפיץ ותוסס, שכולו הודיה לקב"ה בכל זמן ומקום על הטוב וגם על מה שפחות.

להאזנה ←