המטפל הרגשי מרדכי רוט בסינגל רביעי: אני יהודי

לאחר שלשה שירים שבהם אירח המטפל הרגשי מרדכי רוט שלשה זמרים עדי רן יובל סלע ואליעזר בוצר, את השיר הרביעי בחר לשיר לבד. זה הוא שיר שונה לחלוטין משיריו הקודמים.

מרדכי רוט מספר כיצד הגיע לכתיבת והלחנת השיר הוא מקדים, "יהודי" – למילה הזו יש משמעות מאוד עמוקה, אין מילים שיכולים לתאר את העומק האין סופי שטמון במילה "יהודי". בחודשים האחרונים רבו הפיגועים ודם יהודי נשפך שוב ושוב. הרצח של רזיאל שבח, איתמר בן גל, ארי פולד, הרצח באזור התעשיה ברקן שבשומרון ועוד יהודים השם יקום דמם, שנרצחו על קידוש השם.

כששמעתי על מה שקרה בבית הכנסת בפיטסבורג ש11 יהודים נרצחו רק בשל היותם יהודים הלב והנשמה בוכים. דם אחינו היהודים נשפך רק בגלל סיבה אחת, בגלל היותנו יהודים… לא יכולתי לעמוד בעצמי לקחתי את הגיטרה וניגנתי לעצמי במחשבות נוגות. תוך כדי שאני פורט על מיתרים מוצא את עצמי חושב שלמרות העצב הנורא על דם יהודי שנשפך כמים,יש תקווה,כי אלה שמנסים להשמיד אותנו פשוט לא מבינים, פשוט לא יעזור להם כלום.

ממש כך, כפי שכתוב בהגדה "שבכל דור ודר עומדים עלינו לכלותינו והקדוש ברוך הוא מצלינו מידם". פעם אלו היו הרומאים, היוונים,הצלבנים, הנאצים ועכשיו המחבלים הערבים, אבל זה פשוט לא יעזור להם כלום אנחנו יהודים והשם פשוט איתנו. הם ינסו וינסו אבל אלוקים הוא בצד שלנו ולא יעזור כלום השם בסוף מציל אותנו…ואז תוך כדי הרהורים התנגן לי שיר,שיר של תקווה של עוצמה של שמחה שיר של אמונה שלמרות כל הכאב והייסורים שעוברים העם היהודי אנחנו העם היהודי ננצח תמיד בעזרת השם.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

איצי וולדנר ושלום למר בסינגל מרגש: "תפילת חנה"

לקראת ראש השנה, המלחין והיוצר איצי וולדנר משחרר את "תפילת חנה", שיר עוצמתי שבו הוא מארח את שלום למר. השיר מתמקד במסר הנצחי של חנה, שממנה למדנו את יסודות התפילה כולה: "רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבי אילסון ושמואל גלבר משחררים את ״שמע קולנו״

לכבוד היציאה המחודשת, מצטרף לביצוע הזמר אבי אילסון, חתנו של שמואל גלבר, שמעניק לשיר את קולו ואת הרגש המזוהה איתו. את העיבוד וההפקה המוזיקלית יצרו שמואל גלבר ונהוראי גלבר.

להאזנה ←