בעקבות המאורעות הקשים: אברימי רוט "בְּדָמַיִךְ חֲיִי"

בעקבות המאורעות הקשים, הזמר אברימי רוט משחרר סינגל חדש "בְּדָמַיִךְ חֲיִי" ומוסיף לו נימה אישית ומרגשת.

כאשר עבר הקב"ה בארץ מצרים, ראה את בני ישראל שקועים במ"ט שערי טומאה וניחם על הבטחתו לאברהם אבינו כי יגאלם ממצרים, אך אז ראה כי בני ישראל מקיימים את מצוות קרבן הפסח ואת מצוות ברית המילה. שילוב שתי המצוות החשובות המשלבות קרבן והקרבה אישית, הינן האות והחותמת לקשר בין עם ישראל לבין הקב"ה.

בימים בהם אנו מתוודעים לעוד חדשות קשות כאשר תינוק שטרם יצא מרחם אמו נקבר באדמת ארץ הקודש, ובטרם ייקבר עבר את ברית המילה, אנו נזכרים כי הקשר בין קרבן והקרבה אישית הוא עדיין הקשר בינינו ובין הקב"ה.

אני תפילה כי כפי שיצאו בני ישראל ממצרים מעבדות לחירות ומשעבוד לגאולה, נזכה גם אנו למילות הנחמה 'בדמיך חיי בדמיך חיי' שישובו ויבשרו על בוא הגאולה השלימה.
אברימי רוט

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

התמיכה בלומדי התורה של יוסי בייליס: "ואתם הדבקים"

סינגל חדש ומרגש לקראת הימים הנוראים תחת השם "ואתם הדבקים". השיר, שנולד מתוך הרהור עמוק בטקסט ברכת החודש ובפסוק מספר דברים, מציע מסר של חיבור לשורשי האמונה בעת הזו המורכבת.

להאזנה ←
שירים חסידיים

כי בא מועד: יואלי דווידוביץ, שוכי גולדשטיין ו'מלכות'

על הביצוע הפעם הופקדו יואלי דווידוביץ ושוכי גולדשטיין, בעיבודו שלנפתלי לנדסמן ממקהלת 'מלכות', כאשר 'מלכות' מלווה אותה קולית בעיבודו הקולי של פנחס ביכלר.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שלומי אגמון מפתיע בסינגל חדש – "לעולם"

"לעולם" יוצא לאוויר העולם לכבוד חודש אלול, עם המילים מהתפילה שאומרים בכל בוקר: "לעולם יהא אדם ירא שמים בסתר" – שיר תפילה מלא בתחנונים.

להאזנה ←