קירוב, שידוך ויד ה': אהרון רזאל – "הבלדה לחוזר"

מאחורי הסינגל השני של האלבום החדש מסתתר סיפור מרגש, חוצה מדינות, תקופות, תחושות ורגשות.

בשנים האחרונות קבע אהרן את מושבו בכולל של מדרשת זיו, מדרשה לבעלי תשובה בשכונת שערי חסד הוותיקה. עולמם של בעלי התשובה מיוחד, עשיר ורבגוני ומאחורי כל תלמיד יש עבר מרתק, סיפור מיוחד כיצד התגלגל לעולם היהדות וסיפורי השגחה מופלאים על יד ה' המחכה לבניו ובנותיו שישובו הביתה.

הסינגל החדש הבלדה לחוזר, מדבר על בחור ובחורה ישראלים. דפנה ועמית, לא שומרי מצוות בשלב הזה של חייהם, שהכירו בתזמורת הנוער של התנועה הקיבוצית. אחרי הצבא הם נפרדו, אולי קצת בגלל מסע חיפוש רוחני של הבחור שעבר במזרח, בנפאל ולבסוף גם במדרשה לבעלי תשובה בירושלים.

"תמיד ראיתי שהעבר שלו לא מרפה ממנו", מספר אהרן רזאל. "כשהתחילו הרבנים והחברים לחפש לו שידוך, המצב היה 'קצת תקוע'. בה בעת, בלי שהם יודעים האחד על התקרבות ליהדות של זולתו, החלה דפנה להתעניין ביהדות. עמית, שיושב ולומד, לא מבין את משמעות המונח 'שידוך', ולא מודע למהפך בחייה של דפנה, גם כשהרבנים שלו מציעים לו להיפגש עם קיבוצניקית מהצפון שזה עתה הגיעה למדרשה…"."זכיתי לשיר להם מתחת לחופה", מגלה אהרן, "בין הדמעות שירדו לי (ולכולם) נוצר השיר הזה…".

אהרן רזאל, אחד היוצרים והמוזיקאים הפוריים ומיוחדים במוזיקה היהודית, בדרך לאלבומו השניים עשר, לראשונה בהפקת אייל מזיג. האלבום החדש נכתב מתוך מחשבה של קירוב כל מי שרק שמע על עושר התוכן ביהדות, אולי נתקל במעט מהאוצר הגדול ואוהד את המוסר והערכים היהודיים, גם אם לא זכה להעמיק בש"ס ופוסקים.

הסגנון המוזיקלי של רזאל מהווה שתי וערב של בלוז, ג'אז, רוק והמון נשמה. את ההשראה לכתיבה הוא שואב ממקורות יהודיים, מחייו ומסביבתו, כתיבה אישית שמנסה ומצליחה לבטא את אשר על ליבו בכל הקשור לאמונה ולמהות החיים.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הרשי אייזנבך מקדים שלום לכל אדם!

רגע אחרי החגים, עם פתיחתה של עונת החורף, משחרר הרשי אייזנבך שיר פאנקי וקצבי חדש, בליווי קליפ צבעוני ומסקרן המציג את סדר יומו הגדוש, כשבין הקלטה לחתונה ובין שידור להופעה הוא לא שוכח להקדים שלום לכל אדם!

להאזנה ←
שירים חסידיים

חוזרים לבראשית: מני דיסקינד משיק סינגל חדש – "ניחוח קדם"

עם פתיחת מעגל השנה וערב שבת פרשת בראשית, משיק היוצר מני דיסקינד סינגל חדש ומרגש בשם "ניחוח קדם". בתקופה שבה הלב מבקש עוגן, היצירה החדשה לוקחת את המאזין למסע שורשי

להאזנה ←
שירים חסידיים

זמר חדש, שיר חדש: אלעזר יפרח – "אבי נתן"

כשהשיר הגיע למפיק מאור שושן, הוא אמר שהשיר צריך פזמון חדש. זמן קצר אחר כך השתתף יפרח בערב תפילה לשובו של אבינתן אור מהשבי, ערב שעסק בדיוק באותן נקודות של עם אחד וסיפור משותף.

להאזנה ←