הילדים מגישים את 'דאווענען' בעברית: "להתפלל!"

הלהיט 'דאווענען' שיצא לא מכבר ע"י מקהלת הילדים האמריקאית 'יונגערליך' כבש בסערה את עולם המוסיקה היהודי, כשציבור גדול שאינו נמנה על דוברי שפת האידיש, נאלץ עד כה להסתפק בהאזנה ללחן המצוין של הערשי ויינברגר אך מבלי להבין את משמעות השיר.

מנהל ת"ת הרא"ם שע"י החינוך העצמאי ברחובות הרב מאיר פנט, שרצה להנחיל לתלמידיו את המסר העמוק הטמון בשיר, תירגם אותו לעברית כשהשיר מקבל את השם "להתפלל".

בת"ת הרא"ם משלבים בהווי הלימוד ובמסגרת החינוכית את המוסיקה והשירה החסידית, כך שהדרך להקלטת השיר באולפן הממוקם בת"ת, הייתה קצרה, הרב פנט כינס באולפן את 'פרחי הרא"ם' כשבמקביל מקהלת הילדים הנודעת 'שיר הלל' התכנסה אף היא באולפני שיר הלל בבני ברק ועמלה על הוספת הרמוניות מקצועיות ונעימות לאוזן וקטעי סולו מיוחדים.

על העיבוד של "להתפלל" הופקד המעבד רפאל סופר, שישב וכתב עיבוד נאמן למקור על כל תגיו ודקדוקיו, על העיבוד הקולי הופקד מנצחה של מקהלת 'יחד' שרוליק וייצמן כששילוב הכוחות המיוחד הזה הביא לתוצאה מושלמת ומרגשת.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

יעקב רוטבלט, יאיר כהן ו'ידידים' בסינגל חדש: זה לזה

"זה לזה" הוא שיר חסידי שהולחן לכבוד אירוע התרמה יוקרתי לארגון החסד "עזר מציון", המבוסס על דבריו הקדושים של המגיד מקוז'ניץ זצ"ל.  הטקסט נושא מסר עוצמתי של אחדות וערבות הדדית

להאזנה ←
שירים חסידיים

קובי מירסקי ממשיך את המסע: "מחשבות"

לאחר הפתיחה הקצבית עם “טאטע”, מגיע “מחשבות” סינגל קליפ חדש ועמוק. עם מילים שכתב והלחין קובי מירסקי בעצמו בגיל 17, דיאלוג פנימי של בלבול וחיפוש משמעות – עד לרגע של הארה “יהודי, אני יהודי”.

להאזנה ←
חדשות מוזיקה יהודית

דניאל יטיב בגרסת LIVE – "אתה פה איתי"

השיר זכה להצלחה גדולה וכעת, הוא יוצא בביצוע מתוך הופעה חיה שהתקיימה בבנייני האומה. המילים של דניאל, הלחן משותף יחד עם מאור שושן. ההפקה המוזיקלית בגרסת ההופעה של אהרלה נחשוני.

להאזנה ←