רגע לפני האלבום החדש: בני פרידמן – הריני מקבל

אברהם זמיסט גאה להציג את הסינגל אחרון של בני פרידמן לפני האלבום השישי שייצא בע"ה בעוד כשבוע כולנו נלך.

מאחורי פרידמן, שניצב בצמרת המוזיקה החסידית יהודית מעבר לים, רזומה מכובד, להיטים רבים ואינספור הופעות בישראל ומחוצה לה. האלבום החדש יכלול שירים ישראליים עם מסרים יהודיים ערכיים, אחד מהם הוא הסינגל הנוכחי הריני מקבל.

הטקסט מדבר על חשיבות מצוות 'אהבת ישראל', כמה זה חשוב וכמה זה עיקר ביהדות. מילות השיר מגיעות מתפילה הנאמרת בתחילת היום, בה אנחנו מתחייבים לקיים את מצוות העשה של "ואהבת לרעך כמוך". אליבא דבני פרידמן, מדובר באתגר יומיומי של ממש "בכל בוקר מחדש יש לנו את הזכות לקבל על עצמנו את המצווה הזאת, כי כל יהודי הוא כמו בבת עינו של הקב"ה, והוא נתן לי את הזכות לקבל על עצמי לאהוב את בבת עינו שלו, לחיים!"

פרידמן משתדל מאוד במצווה הזאת כנראה, עובדה, הוא מחנך את ילדיו למסר ה"ואהבת לרעך כמוך" ורתם את שלום ודוד פרידמן לשיר איתו בשיר הזה. יוסי גיספן כתב את המילים, תומר הדדי את הלחן ופליימאסטר את העיבוד.

מילים: יוסי גיספן | לחן: תומר הדדי | עיבוד: פליימאסטר | הפקה: אברהם זמיסט

ביצועים נוספים

אלבומים חדשים

"הכל קול 2" לחניו של ר' חזקי וייס, בהפקה ווקאלית

לאחר הצלחת האלבום הראשון, מגיש מוישי רוט פרק נוסף בסדרת "הכל קול" – 'אלבום EP' של גדולי הזמר החסידי, עם מיטב לחניו הידועים של ר' חזקי וייס. על העיבודים: מורדי ויינסטיין ויונתן שטרן.

להאזנה ←
שירים חסידיים

יוסף עבאדי מבקש בווקאלית: "תנו לחיות בשקט"

בעיצומם של ימי ספירת העומר ועל רקע הימים שאנו חווים, הזמר והיוצר יוסף עבאדי שר "תנו לחיות בשקט יד של ילד מבקשת… חלום של כל אדם…" בגרסה הווקאלית לשירו "בדרך אל האור" שיוצאת כעת.

להאזנה ←