שמעון סיבוני באלבום סליחות: "המלך בשדה"

הטנור הספרדי שמעון סיבוני מגיש אלבום סליחות וימים הנוראים בנוסח מרוקו אותנטי ומרגש המעניק חוויה ייחודית לתפילות הימים הנוראים על פי מסורת יהדות מרוקו מבית אבא.

שמעון סיבוני, יליד קזבלנקה שבמרוקו, נצר למשפחת חזנים ופייטנים, גדל על ברכי אביו שהיה חזן ומורה שהטביע את חותמו בקהילה היהודית במרוקו.

בגיל צעיר נסע סיבוני למונטריאול קנדה שם שימש כחזן ופתח בקריירה מוזיקאלית עולמית. לסיבוני סגנון ייחודי משלו המשלב בין אומנות האופרה ביחד עם חזנות יהודית ואלמנט של פלמנקו ספרדי אותו ספג מהשפעת המקומות בהם גדל.

חזונו של סיבוני להמשיך בדרכי אביו ולהנחיל לעם ישראל ולקהל שומעיו אודות יהדות מרוקו, נוסח התפילה המקורי מבית אבא וכן ולחדש לחנים שנשכחו ברבות השנים ולהביאם לידיעת הציבור.
בעשור האחרון עלה סיבוני עם משפחתו לארץ הקודש, ובין הופעותיו עובד על מגוון פרוייקטים שייראו אור בקרוב.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'אדון הסליחות'

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

איצי וולדנר ושלום למר בסינגל מרגש: "תפילת חנה"

לקראת ראש השנה, המלחין והיוצר איצי וולדנר משחרר את "תפילת חנה", שיר עוצמתי שבו הוא מארח את שלום למר. השיר מתמקד במסר הנצחי של חנה, שממנה למדנו את יסודות התפילה כולה: "רק שפתיה נעות וקולה לא ישמע".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבי אילסון ושמואל גלבר משחררים את ״שמע קולנו״

לכבוד היציאה המחודשת, מצטרף לביצוע הזמר אבי אילסון, חתנו של שמואל גלבר, שמעניק לשיר את קולו ואת הרגש המזוהה איתו. את העיבוד וההפקה המוזיקלית יצרו שמואל גלבר ונהוראי גלבר.

להאזנה ←