צבי גילה בבלדה נוקבת על דור הY: נעילת מסך

צבי גילה, 37, נשוי ואבא לחמישה בנים, גר בישוב מגרון בחבל בנימין. כבר מגיל צעיר אהב לשיר ולנגן. פה ושם כתב לחנים שעפו להם ברוח או נחתו במגירה והתחילו להצטבר. לפני שנה, תוך כדי עבודות לוחצות, התחדדה אצלו ההבנה שיש בשירים הללו מסר שצריך לצאת החוצה. "עסקתי בכלל בתחומים אחרים, והחלטתי שזהו זה, אני חייב להקליט את השירים", הוא משחזר.

בחודשים האחרונים עובד צבי במרץ על אלבום בכורה; מקליט באולפן וגם מופיע. באלבום שיקרא 'היינו כחולמים' צפויים להכלל אי"ה תריסר שירים, חלק ממילות השירים מהמקורות וחלק מקוריות שכתב בעצמו. השירים סובבים על הציר של כיסופים לקרבת ה' וגאולה, מתוך מבט על החיים והתרבות. הסגנון המוזיקלי מגוון ואנרגטי, והלחנים משלבים מזרח ומערב.

'נעילת מסך' – הסינגל החדש שרואה אור כעת, הוא אחד השירים הבולטים מתוך האלבום שבדרך, המתייחס למהות החיים. "אנחנו מתחברים למסכים ומזניחים את הקרובים אלינו. מפסיקים לראות אותם במבט האמיתי והקרוב שבאמת צריך להיות מול העיניים; בן הזוג, הילדים והשכנים. אמנם זאת חוויה אישית שלי, אבל זאת תופעה שכל הדור הזה חווה אותה וזה נוגע לכולנו", משתף צבי.

על ההפקה המוסיקלית של השיר ושל האלבום כולו הופקד ראובן חיון. לשיר הופק קליפ אנימציה מרהיב שממחיש את מילותיו. בימים אלה יוצא צבי לפרויקט גיוס המונים לסיום הקלטת האלבום 'היינו כחולמים' ומעניק תשורות מיוחדות לשותפים.

לחצו PLAY לצפייה בקליפ

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

יוסי גרין וברוך לוין בדואט: "אל תירא מפחד פתאום"

בימים אלו של מלחמה עם איראן ופחד מפני הבאות, המלחין הנודע יוסי גרין והזמר והיוצר ברוך לוין, חברו יחד לדואט מיוחד ומרגש על הפסוקים שנאמרים לאחר תפילת 'עלינו לשבח' – "אל תירא".

להאזנה ←
שירים חסידיים

אלי פרידמן בסינגל חדש: "בעל מלחמות"

היוצר והמלחין אלי פרידמן בסינגל חדש בהשפעת המלחמה – "בעל מלחמות" שבא לראות ולהכיר בניסים הגדולים שאופפים אותנו בכל רגע, כי הרי בסופו של דבר ה' הוא בעל המלחמות.

להאזנה ←
שירים חסידיים

החדש של יוני זי: We Will Dance Again

יוני Z (יוני זיגלבוים) משחרר הערב שיר החדש "We Will Dance Again" – יצירה אישית ומרגשת שנכתבה על רקע אירועי ה-7 באוקטובר ומסעו האישי של האמן.

להאזנה ←