הרב בן ציון קלצקו כתב והלחין, פיני שכטר שר

הרב קלצקו לקח קבוצה של סטודנטים למחנה ההשמדה אושוויץ בכדי לזכור וללמוד מטרגדיית השואה. בצאתם מהמחנה, הרב קלצקו פגש את הישיבה של הרב ברוך צ'ייט. אחד המורים, שזיהה את הרב קלצקו, ביקש ממנו לומר כמה מילים לבחורים. במקום מילים של השראה, הרב קלצקו בחר ללמד את הישיבה את הלחן החדש שלו. הבחורים קלטו את הלחן מיד ובתוך רגעים כל הישיבה עמדו במעגל, יד ביד, שרים את השיר הזה, "אבי".

אנו רואים זוועות ואומרים, " למה נטשת אותי?" ובכל זאת, במחשבה שנייה אנו אומרים לעצמנו "למה אנו נטשנו אותך, היוצר שלנו ואבינו." אנו עונים לעצמנו, שנשוב אליך אבינו, מתעקשים להצהיר שאתה הוא היוצר שלנו ה- אבי אבי אבי שלנו. השיר מסתיים עם ההכרה שהאהבה של ה' אלינו היא אינסופית ואנו כואבים לאהבה הזאת עכשיו ולתמיד

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

שמעון לוי ועמירן דביר מבקשים: "להיות אהוב”

הזמרים שמעון לוי ועמירן דביר משלבים כוחות בסינגל חדש ומבטיח בשם "להיות אהוב", בהפקתו של זאבי רבינוביץ. השיר, שנולד מתוך תפילה לאהבה ואמונה, בוצע יחד עם תלמידי ישיבת "ברקאי-חיספין"

להאזנה ←
שירים חסידיים

אבי אילסון & אהרלע סאמעט – ״המלמד תורה״

לקראת שבת מתן תורה, הזמרים אבי אילסון ואהרלע סאמעט משחררים דואט חדש וסוחף בשם ״המלמד תורה״ יחד עם מקהלת נגינה, חיבור מיוחד בין שמחה מוזיקלית עמוקה לתוכן רוחני מרגש.

להאזנה ←