עמנואל (שולמן) במחווה לשולחן השבת – "כליל תפארת"

עמנואל שולמן (32) נשוי ואב ל3, זמר ויוצר, משחרר סנונית ראשונה מאלבום בכורה הצפוי לצאת בקרוב. עמנואל, טיפוס הר נופי מובהק, גדל על ענקי הזמר מרדכי בן דוד ואברהם פריד. משבגר, שאב השראה מוזיקלית מבית משפחת בנאי (אהוד ואביתר) והחל כותב למגירה מילים ומנגינות.

כאח למתופף וכיוצר מתחיל, החל להופיע באירועים משפחתיים ולשמש כחזן בבתי כנסת. התגובות לא איחרו לבוא, עמנואל החל מקליט את יצירותיו כשהוא פורט על גיטרה בלבד. לימים, כשהאזין ללחנים המוקלטים, הבין שיש בידיו חומר מעניין ושונה והחליט לצאת לדרך מוזיקלית משלו.

תחילת הקריירה המוזיקלית של עמנואל מוקדשת כולה לכבודה של שבת המלכה. בשיר זה "כליל תפארת" שכולו עונג שבת אמיתי, הוא מבקש להסב את תשומת לב הציבור לרגעי הקסם סביב שולחן השבת ולזמן איכות משפחתי המייצר יום קדוש זה. למילים שודך לחן "גרובי" מרענן באווירה קלילה, שמחה ונינוחה שמאפיינת את יום השבת בעיניו של עמנואל.

הסגנון המיוחד של עמנואל, מורגש היטב בסינגל הבכורה ומציג טעימה מחומרים מרגשים, לחנים מקוריים ומוזיקה יהודית שמחה שמגשימה את עצמה באלבום ביכורים שבדרך.

כליל תפארת | לחן: עמנואל שולמן | עיבוד: שרון רייז | קליפ מילים: נדב וופסי

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הדואט המרגש של שמואל וישי ריבו

את השיר "כל פעם מחדש", דואט מרגש בין שמואל לישי ריבו, כתבה יוצרת צעירה שחיברה בין פסוקים מתהילים לחיים שלנו כאן ועכשיו: "גם בגיא צלמוות אתה איתי", בחיפוש אחר מקום בטוח.  

להאזנה ←
שירים חסידיים

צבי זילברשטיין ו'היום השמיני' נלחמים בדחיינות 

עם כל מה שהחיים, המשפחה והעבודה שואבים מאיתנו מכל כיוון, נהיה קל מדי לומר “אעשה את זה מחר”. אבל צבי זילברשטיין ו'היום השמיני' באים עם תזכורת חזקה: אל תחכה. תפסיק לדחות. פשוט תעשה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

אלמוג חליבה מארח את נהוראי אריאלי: עיני צופיה

“עיני צופיה” הוא שיר ותיק שזכה עם השנים לאהבה רבה בקרב הקהל, וכעת יוצא בגרסה חדשה שעוטפת אותו בעיבוד עכשווי, עם צבעים מוזיקליים עשירים וסאונד עדכני.

להאזנה ←