שבת בברסלב 3 – אלבום חדש בסדרת 'שבת אין ברסלב'

שבת בברסלב 3 – אלבום חדש בסדרת 'שבת אין ברסלב'. חסידות ברסלב ידועה באוצר השירים העשיר והמגוון. בין אוצרותיה הקסומים בולטים בהדר שירי השבת. ניגונים אלו מושרים בחרדת קודש מימים ימימה בחסידות, מה ששמר על רוח השירה המקורית ללא החלפת הלחנים.

אלבום חדש שיצא לאור בימים אלו מתמקד בזמירות שבת לסעודה שלישית. התקליטור השלישי בסדרת 'שבת בברסלב', שומר על האווירה הקדושה כ'קנקן חדש מלא ישן'. השירים בליווי מקהלות ילדים ומוסיקה קלאסית, מנוגנים על ידי מיטב נגני ברסלב ומושרים תוך הקפדה על הנוסח והסדר המקובל. לצד שמירה על רמה מקצועית גבוהה, עובדו הניחוחות העתיקים בכלים מודרניים ועדכניים.

לאלבום מצורפת גם חוברת מהודרת עם מקורות השירים שנאספו בעבודת מחקר שנמשכה למעלה משנה, וכללה בין השאר שיחות עם זקני וחסידי ברסלב ועיונים מעמיקים בספרי החסידות. כמו"כ צורפה מחרוזת ניגוני ריקוד שלאחר אמירת דברי התורה בעת רעווא דרעוין. זקני החסידות מציינים לשבח את ההפקה על הזהירות והרגישות בה נקטה, בתמרון 'בין הטיפות' בכל הכרוך לנוסחאות ולתנועות.

הפצה: גרינטק.

לחצו PLAY להאזנה לשיר 'דרור יקרא' מתוך האלבום
[audio:https://www.chasidinews.com/audio/breslev3-droryikra.mp3]

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הדואט המרגש של שמואל וישי ריבו

את השיר "כל פעם מחדש", דואט מרגש בין שמואל לישי ריבו, כתבה יוצרת צעירה שחיברה בין פסוקים מתהילים לחיים שלנו כאן ועכשיו: "גם בגיא צלמוות אתה איתי", בחיפוש אחר מקום בטוח.  

להאזנה ←
שירים חסידיים

צבי זילברשטיין ו'היום השמיני' נלחמים בדחיינות 

עם כל מה שהחיים, המשפחה והעבודה שואבים מאיתנו מכל כיוון, נהיה קל מדי לומר “אעשה את זה מחר”. אבל צבי זילברשטיין ו'היום השמיני' באים עם תזכורת חזקה: אל תחכה. תפסיק לדחות. פשוט תעשה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

אלמוג חליבה מארח את נהוראי אריאלי: עיני צופיה

“עיני צופיה” הוא שיר ותיק שזכה עם השנים לאהבה רבה בקרב הקהל, וכעת יוצא בגרסה חדשה שעוטפת אותו בעיבוד עכשווי, עם צבעים מוזיקליים עשירים וסאונד עדכני.

להאזנה ←