אחותינו – דואט חדש לאיתן כ"ץ וברוך לוין

דואט מרגש חדש לצמד הזמרים איתן כ"ץ וברוך לוין. המילים מבוססות על הברכה שניתנה לרבקה אימנו, עת עזבה את ביתה בדרכה להינשא ליצחק אבינו ע"ה.

המילים מיוחדות נדירות ומעצימות. לפני עשרים שנה, ביקש ראש הישיבה, הגאון רבי דוד פיינשטיין שליט"א מתלמידו הקרוב, הרב אליעזר צ’ייט המוכשר, לחבר מנגינה למילים אלו שהיו משמעותיות מאוד עבורו. מאז ומעולם היה מנהג מיוחד מאוד שבוצע במהלך שלב כיסוי ההינומה על הכלה בחופה. האחים ומשפחת הכלה היו מתגודדים סביבה ומברכים אותה באותה ברכה שניתנה לרבקה אימנו לפני שעזבה את ביתה כדי להתחתן עם יצחק אבינו – "אחותנו את היית לאלפי רבבה".

אבל, ככל שעבר זמן, נחלש המנהג וכמעט ונעלם, עד שהחליט ראש הישיבה לייסד אותו ולנהיג אותו מחדש. הדרך הטובה ביותר לשמר מנהג, היא כנראה להלחין לו מנגינה. הרב דוד פיינשטיין ביקש מתלמידו להלחין את הברכה המפורסמת, ואכן ר' אליעזר צ'ייט ובנו דוד הלחינו את "אחותינו" וראש הישיבה אהב את המנגינה מאד.

כאן, נכנס לתמונה איתן כ"ץ שעיבד את השיר ורתם לדואט את ידידו הטוב, ברוך לוין כדי להגשים את משאלת הרב. "אני רואה בזאת זכות גדולה להמשיך מסורת והלחין שיר בהשראת המסורת מעוררת הערגה והחזרת העטרה ליושנה".

מילים: בראשית כ"ד | לחן: הרב אליעזר צ'ייט ובנו דוד | עיבוד: איתן כ"ץ

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ארי היל בסינגל חדש לחודש אלול: שערי דמעות

בימים הנעלים של חודש אלול, משחרר ארי היל שיר חדש ומרגש – "שערי דמעות". את המילים והלחן כתב אלי קליין, שגם עומד יחד עם איצי ברי מאחורי ההפקה והעיבוד המוזיקלי.

להאזנה ←
שירים חסידיים

איתן כהן בבלדה מרגשת לחודש אלול: "רוץ לאבא"

הזמר איתן כהן משיק את הסינגל השמיני שלו, בלדה מרגשת לכבוד חודש אלול – "רוץ לאבא". על העיבוד וההפקה המוזיקלית הופקדו האחים יאיר ואייל שריקי המוכשרים.

להאזנה ←