אביב גפן & אברהם פריד: "בצורת"

דואט כמעט בלתי אפשרי בין שני יוצרים משני צידי תעשיית המוזיקה: מהצד האחד – גדול הזמר היהודי חסידי אברהם פריד, ומאידך אחד היוצרים הישראלים הכי בולטים בתעשיית המוזיקה בישראל – אביב גפן.

אז איך זה קרה?

"זה יכול היה להיות עוד ערב של שגרת קורונה בביתי בברוקלין", מספר אברהם פריד. "אבל סרטון ששלח אלי ידיד מהארץ, גרם לי לדמוע באחת. מעולם לא פגשתי את אביב גפן ופגישה שכזאת לא עמדה כלל על הפרק.

אך אם יש דבר שהקורונה לימדה אותנו הוא, ש'אין דבר כזה, שאין דבר כזה' ולבבות יכולים להיפגש ולהתחבר גם במרחק של עשרות אלפי קילומטרים. כשראיתי בסרטון את אביב דומע בראיון ומבקש לכבות את שיח השנאה ולהרבות באהבת אחים, לא יכולתי לעמוד עוד מנגד ונעניתי לקריאתו. כי אנשים אחים אנחנו".

״השיר הזה בא לתת פתח לתקווה ולאחדות, ולמציאת מקום שאפשר להיפגש בו", מסביר יוצר השיר אביב גפן. הוא הוקלט אחרי אין ספור שיחות מרתקות בין אברהם לביני. הרגשנו שזו אמירה ששנינו רוצים להשאיר. מעין צוואה של מדינה שרוצה שלא ישכחו את האנשים הגרים בה״.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

“מי שאתה” – סנדי דינקל בלהיט עם מסר עוצמתי

השיר מדבר בגובה העיניים וקולע למאבק היומיומי המוכר לכולנו – התחושה המעיקה שאנחנו לא מספיק, ושהחיים דורשים מאיתנו להשתנות ללא הרף. במקום זה מציע סנדי להיות "מי שאתה".

להאזנה ←
שירים חסידיים

איציק אשל משיק סינגל חדש: “להבות”

הזמר איציק אשל משיק סינגל חדש בשם “להבות”, שיר מרגש ועוצמתי המבטא את החיפוש הפנימי של האדם בחיבור שבין ארץ לשמים והניצוץ שממשיך לבעור גם ברגעים של ריקנות ואתגר.

להאזנה ←