אברהם פרידמן מרגש עם "עקביא בן מהללאל"

אברהם (A.T.) פרידמן הצעיר, הוא רק בן 18, אך אין הוא נכנס כעת לעולם המוזיקה היהודית. הוא עושה משהו נדיר ומקורי בהרבה. אברהם נכנס באומץ רב אל זירת החזנות.
כן שמעתם נכון.

עולם החזנות רגיל למראה החזנים הותיקים והמנוסים המשתפכים בשירת קטעי חזנות במשך שנים רבות, עבר זמן רב מאז מיתרי קול צעירים כל כך, פרטו על צליליה.

אביו של פרידמן הצעיר הוא בעל תפילה מופלא והכישרון שרץ במשפחה לא פסח על אחיו של פרידמן גם כן, למרות שמעולם הם לא הוכשרו לכך באופן מקצועי. אברהם הוא הראשון מבין בני המשפחה שלומד את רזי המקצוע על בוריו.

למרות שגדל על חזנות, הוא לא התחבר אליה בצעירותו. רק כאשר החל להתבגר, גילה את תשוקתו אל עולם החזנות וכיום הוא ממש חי ונושם את צלילי הנשמה שלה. מלך החזנים הנודע, משה קוסוביצקי, הוא אחד מבין החזנים האהובים עליו ביותר, לצד שורת חזנים ידועים נוספים.

קטע הבכורה שמוציא אברהם פרידמן לאוויר העולם נקרא "עקביא בן מהללאל" מתוך פרקי אבות. השיר הוא קטע חזנות קלאסי שנוצר בידי משה קוסוביצקי. מטרתו של פרידמן היא לתת השראה לאנשים רבים, במיוחד מהדור הצעיר, להאזין לחזנות ולתת לה צ'אנס, להתחבר אל המימד הרגשי והעמוק שלה, הרבה מעבר לעוד מוזיקת פופ שגרתית וממוצעת.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ברוך ויזל ביצירה מרטיטה לימים הנוראים: "ונתנה תוקף"

לקראת הימים הנוראים הבעל"ט, מגיש בעל המנגן ברוך ויזל יצירה קסומה על 'ונתנה תוקף' – מרגעי השיא של תפילת הימים הנוראים, עם המוזיקאי והמעבד יענקי לנדאו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שימי וייס משיק סינגל שני: "רָם וְנִשָּׂא"

עם תהודה רבה מהסינגל הראשון שלו, משיק שימי וייס סינגל שני "רָם וְנִשָּׂא" בלחנו של נחמן זוננשיין, שאף משתתף בביצוע, העיבוד וההפקה המוזיקלית של אבי שפרונג.

להאזנה ←
שירים חסידיים

ערב יום הדין, משה חליפה עם סינגל חדש: "נחישות"

"נחישות", שיר המעודד חיזוק באמונה ובעבודת השם. חליפה, המתעסק בתחום מערכות הבניין ומנהל פרויקטים למחייתו, מחלק את זמנו בין עבודת השם בלילות לבין המשפחה והיצירה המוזיקלית בשאר הזמן.

להאזנה ←