לקראת האירוע בראדין: עובדיה חממה – "החפץ חיים"

הנה שיר חדש מבית היוצר של עובדיה חממה. זהו סיפור/שיר/משל עם שורשים עמוקים בזמן: מדובר בטקסט משובח מתוך מחזמר, שנכתב על ידי בנות סמינר בנות אלישבע שהלחין עובדיה בשנת תשע"ב לבקשתן, לקראת מופע טקס הסיום שלהן, שם הוא עלה על במה והושר על ידי הבנות עצמן לראשונה.

השיר חיכה כל השנים לעיתוי הנכון ולמסגרת הנכונה שבה יצא לאור. כעת במקביל לגאולת ציונו הקדוש בראדין, הגיע גם זמן הנפשתו בקליפ אנימציה בגרסתו המקורית המלאה…

לא יאומן, אבל הטקסט העמוק מאד, נכתב בזמנו – ע"י דסי מלכה, אז נערה בת 16 בלבד! 

השיר ממשיל את עבודת הפרך של סלילת הכבישים עבור הצאר הסובייטי, לכתיבת דף ביאור למשנה לשם קידוש השם… "יש כאן הקבלה בין הסיטואציות", מסביר חממה. "המאמץ, הטורח הסיזיפי והתהיה: האם מישהו, אי פעם, יוכל להעריך זאת באמת…?!"

הנמשל הוא, כאשר בכל מקרה האדם הוא עבד בחייו, וחופש הבחירה שלו הוא האם להיות עבד עבדים לצאר ולכל מה שהוא מסמל, או עבד לבורא עולם וכל מה שהוא מסמל…(עבד השם הוא הוא החופשי….)

שנים שהשיר ממתין ליציאה מסודרת, אז מדוע הוקלט דווקא עכשיו? ובכן, הידיעה החדשותית על גאולת הציון הקדוש של החפץ חיים בראדין בבלארוס על ידי קבוצת יהודים אידיאליסטים, ומפגן תפילה רב רושם שיתקיים בערש"ק פרשת יתרו בראדין – דחקו בעובדיה חממה, להיכנס לאולפן ולהוציא את השיר לעולם. 

הקליפ המלווה את השיר נוצר בכישרון רב באמצעות האיורים של ליאורה רוזנמן ועריכה והנפשה אומנותית של אור בן דוד.

מילים: דסי מלכה | לחן והפקה מוסיקלית: עובדיה חממה | עיבודים: עובדיה חממה, מורן בראון, אורן צור, ארתור אליהו וגיל עקיביוב

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ניגון לשבת קודש עם יוסי ויינר ושרגא פראנק

ניגון לשבת קודש הוא ניגון עתיק ומיוחד בעיבוד שכולו רגש וטוהר של הגיטריסט המוכשר יוסי ויינר, שמלווה בנגינתו המרגשת והיהודית של אמן הקלרינט שרגא פראנק.  

להאזנה ←
שירים חסידיים

דוד בן ארזה משיק סינגל חדש: “תְּהִלִּים"

במהלך השיר מציג דוד את הזוית האישית שלו ל"תהילים" כמקור כוח שמלווה אותו ברגעים של שבירה והצפה: “בימים הארוכים העצובים קורא פסוקים… בלילות השבורים כותב שירים וזה עוזר לי”.

להאזנה ←