השיליצים ב'ונהפוכו' שרים – "אור הירח"

להקת השיליצים, הלא הם מוישי, נתי ופיני משתפים פעולה עם מיזם של גלצ "מה היה קורה אם". בפעם השלישית מאז נוסד הפרויקט, גוייס הרכב מוזיקה חסידי כדי לשיר את השיר ההפוך ביותר מבחינתו: אור הירח של אביב גפן.

שלישיית השליצים קיימת כבר 7 שנים והם מופעים ומזוהים עם מוזיקה חסידית בת זמננו, מוזיקה בטעם של פעם, גרסאות כיסוי לשיריו של ר' שלמה קרליבך ומוזיקה יהודית ישראלית.

"המיזם של גלצ אכן הדליק אותנו", אומר מוישי שיליץ, "ולמרות שלכאורה אין קשר בין להקה חרדית לאביב גפן, גילינו שמוזיקה יכולה לחבר באופן מדהים ולגשר על הפערים שלכאורה קיימים בינינו כעם…".

"כשפנו אלינו עם הרעיון לשיר, זה היה מאוד מוזר לעכל, זה קרה הרבה לפני ההתקרבות של אביב לציבור החרדי והדתי, הנשמות היהודיות התחברו וזה כבר לא כזה מוזר לשיר אביב במבטא יהודי, ברגע שהלב הוא השפה המשותפת, החיבור של כולנו עם אחד עולה ומשגשג"

"לא משנה מי אתם, מאיפה באתם ולאן אתם הולכים, אם תרימו את העיניים תראו את הירח, גדול ובוהק, מאיר על כולנו בלי שום הבדל, חילונים וחרדים, ימנים ושמאלנים, אנחנו לא יודעים אם נצליח לשנות את העולם, אבל עם המנגינה הנכונה נצליח לאהוב את כולם, תראו איך שהלב מתרחב, זאת המנגינה שלנו, של כולנו…". 

ימי הקורונה, השביתו למעשה את הפעילות המוזיקלית של האחים, ובע"ה לאחר הפסח מתכוונת השלישיה להתאחד מחדש להוציא לאור שירים חדשים ולצאת להופעות.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

אלבומים חדשים

"הכל קול 2" לחניו של ר' חזקי וייס, בהפקה ווקאלית

לאחר הצלחת האלבום הראשון, מגיש מוישי רוט פרק נוסף בסדרת "הכל קול" – 'אלבום EP' של גדולי הזמר החסידי, עם מיטב לחניו הידועים של ר' חזקי וייס. על העיבודים: מורדי ויינסטיין ויונתן שטרן.

להאזנה ←
שירים חסידיים

יוסף עבאדי מבקש בווקאלית: "תנו לחיות בשקט"

בעיצומם של ימי ספירת העומר ועל רקע הימים שאנו חווים, הזמר והיוצר יוסף עבאדי שר "תנו לחיות בשקט יד של ילד מבקשת… חלום של כל אדם…" בגרסה הווקאלית לשירו "בדרך אל האור" שיוצאת כעת.

להאזנה ←