אלנתן מלול מזכיר את המכנה המשותף: אתה בחרתנו

חודשים ספורים אחרי הסינגל 'יחיד בעולם' שזכה להצלחה רבה והשמעות רבות בכלי התקשורת השונים, משחרר הזמר היוצר אלנתן מלול סינגל חדש בואכה חג השבועות 'אתה בחרתנו'.

אלנתן מלול, חסיד ברסלב המתגורר בירושלים, מצא שלצד עיסוקו כסופר סת"ם גם הניגון מהווה חלק מעבודת ה' ממש. סינגל חדש ראשון בדרך לאלבום רביעי ראה אור לאחרונה וכעת משחרר הוא סינגל נוסף, הפעם בעיבוד משותף עם המוסיקאי לוי יצחק מאורר.

על הבחירה להלחין את מילות התפילה 'אתה בחרתנו' מתוך תפילת שלושת הרגלים, אומר אלנתן: "כל גלי הפיגועים באים להזכיר לנו מי אנחנו. יש לנו מכנה משותף אחד כה גדול שגובר על כל המשתנים – כולנו יהודים! זה קרה לפני שנה ולפני חצי שנה ושוב בחודשים האחרונים. ובכל פעם, אני מרגיש שהם רק באים להזכיר לנו את מה שאנחנו שוכחים – והם לא! הם זוכרים טוב שאנחנו עם אחד – העם היהודי. אותם לא מעניין אם אתה חילוני מתל אביב או חרדי מבני ברק וגם אותנו זה לא צריך לעניין.הפתרון האמיתי הוא – אחדות בעם ישראל".

לשיר הופק קליפ מילים מרהיב שמבוסס על ציור חזוני של אלנתן בו רואים אותו מנגן ברחבת הכותל המערבי, לצידם של חסיד תולדות אהרון שמחבק בחור חילוני עם קוקו וכן בחור דתי לאומי שמחבק חייל אתיופי – כדי להעביר את המסר שכולנו עם אחד. "ניסיתי לצלם תמונה כזאת וזה היה כל כך מורכב וחבל… הבנתי שצריך לצייר את החזון שלי, שבע"ה יהיה גם החזון של עם ישראל כולו".

אתה בחרתנו I מילים: מתוך התפילה I לחן: אלנתן מלול I עיבוד והפקה מוסיקלית: לוי יצחק מאורר

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

הרשי אייזנבך מקדים שלום לכל אדם!

רגע אחרי החגים, עם פתיחתה של עונת החורף, משחרר הרשי אייזנבך שיר פאנקי וקצבי חדש, בליווי קליפ צבעוני ומסקרן המציג את סדר יומו הגדוש, כשבין הקלטה לחתונה ובין שידור להופעה הוא לא שוכח להקדים שלום לכל אדם!

להאזנה ←
שירים חסידיים

חוזרים לבראשית: מני דיסקינד משיק סינגל חדש – "ניחוח קדם"

עם פתיחת מעגל השנה וערב שבת פרשת בראשית, משיק היוצר מני דיסקינד סינגל חדש ומרגש בשם "ניחוח קדם". בתקופה שבה הלב מבקש עוגן, היצירה החדשה לוקחת את המאזין למסע שורשי

להאזנה ←
שירים חסידיים

זמר חדש, שיר חדש: אלעזר יפרח – "אבי נתן"

כשהשיר הגיע למפיק מאור שושן, הוא אמר שהשיר צריך פזמון חדש. זמן קצר אחר כך השתתף יפרח בערב תפילה לשובו של אבינתן אור מהשבי, ערב שעסק בדיוק באותן נקודות של עם אחד וסיפור משותף.

להאזנה ←