צבי גרינהיים בהמנון שמחה חדש: "תמיד בשמחה"

צבי גרינהיים (29) נשוי ואב לשניים, מתגורר בגבעת שמואל, הוא אחד החזנים הצעירים המבטיחים בתעשייה, הרגיש שהשמחה האמיתית שלו פורצת דווקא בשירה ולכן, רגע אחרי חג מתן התורה ("כל העניין של התורה זה לשמוח ולקיים את המצוות מתוך שמחה.."), הוא משחרר סינגל חדש, תוסס וקצבי – תמיד בשמחה. 

גרינהיים פותח את הקיץ עם שיר שבהחלט מאפיין אותו, "תמיד בשמחה" שהלחין יעקב מנשה. "בתפיסה שלי כאומן, יש לי מטרה: לגרום לאנשים לשמוח. גם בתור חזן היה חשוב לי בתפילה לשמח אנשים באמצעות הרגש, וכידוע, לפני שאנחנו אומנים, אנחנו בני אדם וצריך להיות 'בשמחה תמיד', זה חלק מההצלחה".

צבי מגלה כי תמיד שאף לשיר את הטקסט הזה, שמח, בעיבוד תוסס. "תמיד רציתי להוציא שיר כזה, שמרים מעלה, שהוא קצבי מרגש ומשמח יהודים. אנחנו נמצאים בדור מאתגר שקשה להחליט פתאום 'להיות בשמחה תמיד' ולעמוד בזה. אני מרגיש שהשליחות שלי לעשות המון שמח לאנשים". ואכן, כשקיבל את השיר התחבר אליו מיד, עובדה לא ממש שכיחה אצלו, "כאן זה היה אחרת,  הרגשתי שיר את החיבור". 

לחן: יעקב מנשה | עיבוד והפקה מוזיקלית: מוטי K, דייויד טויב

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

אלבומים חדשים

מתחילים מחדש: בערי וובר משיק אלבום "מחדש"

אחרי תקופה ארוכה של עבודה, כוכב המוזיקה החסידית בערי וובר משיק את אלבומו החדש "מחדש". האלבום כולל 11 רצועות מגוונות, ונושא מסר אישי וחד וברור: לא משנה מה עברת ולאן הגעת, תמיד אפשר לעצור, לקום ולהתחיל מחדש.

להאזנה ←
שירים חסידיים

מאיר רוזנברג בסינגל מלא כיסופים – "וואו ביסטו"

היוצר והמלחין מאיר רוזנברג, משחרר סינגל חדש ומרטיט בשם "וואו ביסטו". השיר פורט על הנימים הדקים ביותר של הנפש ומביא זעקה כנה מתוך הלב: געגוע צורב, שקט וכואב אל קדושת השבת ואל הקרבה לה'.

להאזנה ←