לא רק אנחנו מחכים לגאולה: הראל טל – ואתה ברחמיך

זמן קצר לאחר שיתוף הפעולה המפתיע והמצליח של הזמר היוצר הראל טל עם הזמר מוטי וייס בקליפ של תזמורת החתונה ובמופע הגדול בחול המועד פסח בחברון, משחרר הראל סינגל חדש שכולו תפילה לגאולה ברחמים: 'ואתה ברחמיך'.

השיר 'ואתה ברחמיך', המשלב מילים מהתפילה עטופות באמירה נוגעת של הראל, מבטא את הגעגוע של ה' ועם ישראל, ועל ידי זה בקשת הגאולה ברחמים. "השיר מביע את האהבה והכיסופים ההדדיים בין ה' לעם ישראל. יש הרבה שירים שמדברים על זה שאנחנו רוצים את ה' ומתגעגעים אליו. מה שמיוחד בשיר הזה, זה שהוא מבטא את ההדדיות. כמה שאנחנו רוצים אותו ומתגעגעים, הוא לא פחות מתגעגע ומשתוקק", אומר הראל.

"חלק גדול מהגלות זה הסתר הפנים. אין נבואה. אין רוח הקודש גלויה. ה' אמנם מדבר איתנו כל הזמן דרך המציאות, אבל אין לנו באמת מושג למה הוא מתכוון. מה צריך לתקן, מה צריך לשנות. המציאות כל כך חסרה בלי שאנחנו יכולים לראות אותו מולך בגלוי. הזעקה הגדולה בשיר היא: בוא אלינו בורא עולם! תתגלה אלינו! תדבר איתנו! אנחנו רוצים כבר לראות אותך עין בעין. רצוננו לראות את מלכנו!".

ואתה ברחמיך  Iמילים: תפילה והראל טל I לחן וביצוע: הראל טל I הפקה מוסיקלית: אבי טל

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

ישי אבן חיים & ישי לפידות ב"מסיבת חנוכה"

המוזיקאי ישי אבן חיים והזמר ישי לפידות רקחו ״ממתק מוזיקאלי״ מתוק וסוער לחג החנוכה – ׳מסיבת חנוכה׳ עם כל השירים המוכרים והאהובים עליהם גדלנו כולנו.

להאזנה ←
שירים חסידיים

המגדלור החדש של שי וינר

"המגדלור שלי" הוא קריאה לפעולה מעשית: הרמת העיניים בזמנים של בלבול, בחירה בשותפות על פני בדידות, ואמונה בלתי מתפשרת גם בתוך הסערה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

מנדי ווארש בשיר הדלקה: "נר ה' נשמת אדם"

השיר החדש בביצועו של הזמר מנדי ווארש, נולד בהשראת ביקור ב'אוהל' הקדוש של הרבי מליובאוויטש, מקום אליו נוהרים יהודים רבים ומדליקים נרות לפני תפילתם לה' במקום קדוש זה.

להאזנה ←