זבולון נתנוב ובנצי קלצקין בדואט: 'הבן יקיר לי'

השיר העתיק בביצוע עדכני יוצא לאור בשלהי קיץ תשפ"ב, בעקבות תאונה מחרידה שאירעה בקריית מלאכי ביום שישי בתחילת חודש אב האחרון – בה נהרג עלם החמודות הנער בערל'ה ליפש ע"ה, כשהיה בדרכו חזרה לביתו ממבצע לזיכוי הרבים במצוות.

הזמר והיוצר זבולון נתנוב, תושב העיר, הכיר את בערל'ה באופן אישי: "כמו רבים מתושבי העיר הצטמררתי וכאבתי לשמוע את הבשורה הקשה, הסתגרתי באולפן, ובתוך הצער הגדול עלה והזדמזם לי מתוכי, ניגונו ושירו בן מאה השנים של רבי שלום חריטונוב – 'הבן יקיר לי'. זה היה הרגע, בו החלטתי כי עלי המשימה לחדש את השיר המיוחד הזה, המרטיט כל נפש ולהקדישו לעילוי נשמתו".

מקור מילות השיר בפסוק בו הנביא ירמיהו מתנבא על מידת אהבת הקב"ה לעם ישראל (המכונה אפרים) – עד כמו אנו יקרים לו עם ישראל – "כילד שעשועים". המילים מוכרות לכל יהודי מתפילות הימים הנוראים.

הזמר זבולון נתנוב וילד הפלא בנצי קלצקין המחישו בביצוע מדהים, את מהות השיר ומשמעות המילים. אל המשימה התגייסו המעבדים האחים, מנדי וטולי ליפסקר.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

משה זרצקי בשיר ווקאלי מרגש: "היה נא קרוב"

השיר "הֱיֵה נָא קָרוֹב", הסינגל השמיני של זרצקי שיוצא כעת לראשונה בגרסה ווקאלית – מולחן על מילות תפילת "עֲנֵנוּ" הנאמרת בעת תענית ציבור, תפילה המבקשת מענה בשעת מצוקה

להאזנה ←
שירים חסידיים

איציק פאמפ ושלוימל'ה קרישבסקי בביצוע מצמרר ל"אני מאמין"

הקלידן איציק פאמפ והזמר שלוימל'ה קרישבסקי משיקים ביצוע חדש ומרגש ליצירה המיתולוגית "אני מאמין", המזוהה עם שירת היהודים בדרכם למחנות ההשמדה בתקופת השואה.

להאזנה ←
שירים חסידיים

שבתי לירושלים – צביקי רנד בקאבר מלא תקווה 

חודש תמוז כאן וזה בדיוק הזמן להיכנס למילות הנחמה המעודדות והמבטיחות 'כה אמר ה' שבתי לירושלים, ברחמים ביתי ייבנה בה', הלקוחות מהקינות לתשעה באב.

להאזנה ←