המעוררים 2.5: שלמה כהן שר אליעזר שוובר

אליעזר שוובר ("המעוררים"), ומי שחתום על עשרות לחנים ישיבתיים, משחרר לרגל חודשי תשרי חמישה שירים חדשים, שירי ערגה וקדושה, שירים שנכתבו באווירה של ימים נוראים. ארבעה שירים מתוך החמישה מבצע שלמה כהן, השיר הראשון ברשימה הוא קווה. שלמה כהן, מגדולי הזמרים הנשמתיים, זמר שקולו רק משני לכישרון השירה היהודית שבו, שמרומם את השיר ומחבר את השומעים עם המילים העוצמתיות.

כמו באלבומיו הקודמים ("המעוררים", ו"המעוררים 2"), אלבומים שהפכו לאייקונים מוזיקליים בקרב בני תורה ובני ישיבות – הוא מגייס גם הפעם את מיטב הכוחות הקיימים בשדה השירה החסידית, כדי לשיר את שיריו. ההפקה וההקלטה כולה נעשתה באולפן של אליעזר בירושלים.

השיר הנוכחי, מבוסס על דברי הרב מבריסק שהשיב לשאלה מדוע בפסוק "קווה אל השם", המסר נכפל וחוזר על עצמו (קווה אל ה' -> חזק ויאמץ ליבך -> וקווה אל השם). בספר חידושי מרן רי"ז הלוי, מובאת תשובתו המפורטת: אדם שמשתדל לקוות אל השם, ריבונו של עולם עוזר לו ומחזק אותו במידה הזאת בדיוק של הביטחון בהשם, ואז בטחונו עוד יותר גדול ויותר חזק. 

"הכתוב מעיד שעל ידי מידת הביטחון, יכולים להשיג כל דבר, כעניין שנאמר והתענג על השם  וייתן לך משאלת ליבך, שאם יהי ביטחונך בהשם, כל כך חזק, עד שתתענג ע"י זה וייתן לך משאלות ליבך…"

שוובר הלחין את השיר יחד עם בנו דניאל, שלמה כהן שר אותו בכישרונו הגדול וזה השיר הראשון מהאלבום המקוצר שיוצא עד סוכות בע"ה.

לחצו PLAY להאזנה לשיר

ביצועים נוספים

שירים חסידיים

'לב טהור' ומרדכי שפירא בגרסה ווקאלית לדואט "גאולה"

לרגל חגיגות 25 שנה לפעילותם, 'לב טהור' החליטו לחזור לשורשים — ואפילו קצת מעבר ולהוציא את הדואט המשותף שלהם גם בגרסה ווקאלית. "גאולה אקפלה" הוא שיר הא-קפלה הראשון שלהם מעל שני עשורים, ומחזיר את השיר למקום הכי חשוף שיש: רק קולות, רק רגש. בלי כלים. בלי אפקטים. רק קולות — שכבות של הרמוניות, נשמה טהורה, ואנושיות מזוקקת.

להאזנה ←
שירים חסידיים

הגרסה הווקאלית ללחן של מאיר בן דרור – "בקשו פני"

מאיר שמזוהה מאוד עם ההפקות והאלבומים הווקאליים, מוציא לראשונה גרסה ווקאלית לשיר מקורי אותו הלחין כבר לפני עשרים ושש שנה והוא הלחן הראשון שלו, אותו השלים כחודש לפני השבעה באוקטובר

להאזנה ←
שירים חסידיים

משה זרצקי בשיר ווקאלי מרגש: "היה נא קרוב"

השיר "הֱיֵה נָא קָרוֹב", הסינגל השמיני של זרצקי שיוצא כעת לראשונה בגרסה ווקאלית – מולחן על מילות תפילת "עֲנֵנוּ" הנאמרת בעת תענית ציבור, תפילה המבקשת מענה בשעת מצוקה

להאזנה ←